Fælles standard for trådløs opladning kan være på vej – farvel til irriterende kabler

Med en kommende fusion af to af de tre store, internationale interessegrupper inden for trådløs opladning af mobile enheder, nærmer teknologi-verdenen sig muligheden for tidligt at få etableret en egentlig standard på området.

Dermed kan det blive muligt at undgå det virvar og rod, der i dag præger kablet opladning af tablet-computere, bærbare computere og mobiltelefoner, hvor de forskellige producenter i dag har hvert deres system med forskellige stik og opladere.

De to grupper, der vil fusionere, er ‘Alliance for Wireless Power’ (A4WP) med 140 medlemsvirksomheder – heriblandt mægtige spillere som Intel og Samsung – samt ‘Power Matters Alliance’ (PMA) med 70 medlemmer – heriblandt den amerikanske telekæmpe AT&T, Microsoft og Starbucks.

Sidstnævnte kaffekæde, der har butikker i store dele af verden, er sammen med McDonalds allerede langt fremme med at tilbyde trådløs opladning i butikkerne til kunderne og regnes for at spille en væsentlig rolle i udbredelsen af trådløse opladnings-teknologier.

Fusionerer til sommer
De to organisationer planlægger at slå sig sammen til sommer. Sammenlægningen skal ‘accellere tilgængeligheden og udrulningen af teknologier til trådløs opladning globalt,” hedder det.

Tilbage står nu ‘Wireless Power Consortium’ (WPC) med 217 medlems-virksomheder, der blandt andre tæller Philips og Nokia.

Flere af de rigtigt tunge selskaber som Microsoft, Samsung og Qualcomm er medlem af flere af grupperne.

Det understreger, hvor vigtigt det er for virksomhederne ikke at misse den opladningsstandard, der med tiden vil vise sig at blive den dominerende.

Induktion og magnetisk resonans
‘Wireless Power Consortium’ har en teknologi, der hedder Qi, der bygger på induktion.

Det samme gør PMA’s teknologi, Abbreviation, der allerede i dag af eksempelvis Starbucks og McDonalds, hvor man kan oplade sin telefon eller lignende ved blot at placere den på et bord.

A4WP’s teknologi til trådløs opladning bygger såkaldt magnetisk resonans med organisationens Rezence-teknologi

Med fusionen er det hensigten, at samtlige medlems-virksomheder skal få mulighed for at anvende begge teknologi-typer.

Intel har fornylig fremvist selskabets egen version af den trådløse opladning.

Selskabet forestiller sig, at teknologien især vil vinde udbredelse på cafeer, restauranter, lufthavne og lignende steder, hvor folk typisk medbringer deres bærbare computere.

Du kan læse mere om denne trådløse opladning her: Slut med irriterende kabler: Helt trådløse computere på vej

Læs også:

Slut med irriterende kabler: Helt trådløse computere på vej

Ny standard for trådløs opladning

Seks nye tendenser tegner pc’ernes fremtid: Snart vil du se dem indbygget i din computer

Din mobil forandres for altid: Her er de hotteste trends

Nu kommer standard for trådløs opladning

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>