Google på vej med eget mobilfirma

Google er på vej med sit eget mobilselskab.

I hvert fald har Google købt kapacitet på de telefon-netværk, der tilhører de amerikanske telekæmper, Sprint og T-Mobile, der USA’s henholdsvis tredje- og fjerdestørste mobilselskab.

Ifølge Wall Street Journal er det Googles hensigt at sælge telefoni direkte til forbrugerne.

Google er allerede engageret i mobilverdenen, hvor selskabet står bag verdens mest udbredte styresystem, Android, ligesom det har en forretning ud af at sælge annoncer til mobile enheder.

Med de nye planer kan Google blive en såkaldt ‘MVNO’ (‘mobile virtual network operator’) – altså en mobiloperatør, der hverken ejer eller driver sit eget netværk, men sælger løsninger, der kører på andres infrastruktur.

Priskrig
Det amerikanske mobilmarked er – som det danske – præget af voldsom priskrig mellem de forskellige operatører, der kæmper fra hus til hus om kunderne.

Her vurderes det, at Google med sine mange penge for alvor kan lave rav i den.

Selskabet har allerede smagt lidt på suppen, i det det for et par år siden lancerede dets eget fiberselskab, Google Fiber, der leverer fibernet til en række amerikanske byer.

Det er ifølge Wall Street Journal endnu uklart, om Google vil lancere en landsdækkende mobiltjeneste, der dækker hele USA, eller om den nye tjeneste blot bliver tilgængelig enkelte steder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>