Huawei skovler penge ind – alligevel holder topchefen kun et halvt år

Hos den kinesiske it- og telegigant Huawei kan den nuværende administrerende direktør Ken Hu notere en rekord-omsætning på 284 milliarder kroner.

Omsætningen for 2014 er således en kraftig fremgang fra sidste år, og medgangen skyldes blandt andet et markant øget salg af selskabets smartphones.

Alligevel varer det ikke længe, før den nyudnævnte topboss Ken Hu må vige pladsen for en ny administrerende direktør.

Ny CEO hvert halve år
Det skyldes, at Huawei har et rotationsprincip blandt tre af medlemmerne i sin 17 folk store bestyrelse.

De tre personer skiftes til at sidde på direktørposten i et halvt år af gangen.

Det betyder, at Ken Hu fra Huaweis HR-afdeling med en baggrund i blandt salg, marketing og som præsident i den latinamerikanske region til marts må overlade styrpinden til vicebestyrelsesformand Guo Ping.

Han må så igen til september overlade styringen af Huawei til Eric Xu, som i marts 2016 overdrager ledelsesansvaret til Ken Hu igen.

“Rotationen er en del af vores corporate covernance-princip, hvor forskellige CEO’s skiftes til at tegne ansigtet ud af til. De har forskellige fokusområder, og derfor er det godt med forskellige talenter på ledelsesposten,” forklarer Signe Wagner, Huaweis danske pressechef.

Hun pointerer samtidig, at det ikke er sådan, at de tre CEO’s kan hive selskabet i hver sin retning i det halve år, hvor de sidder med hovedansvaret for virksomheden med omkring 150.000 medarbejdere.

“Vi har naturligvis en overordnet forretningsstrategi, som direktørerne følger,” lyder det fra Huawei.

Flere direktører på posten
Kongstanken om et rotationsprincip i øverste ledelseslag kendes blandt andet fra den politiske scene.

Eksempelvis går EU-formandskabet på skift mellem de 28 medlemslande hvert halve år, mens politikere i Enhedslisten ikke kan genopstille, hvis de har siddet syv år i Folketinget.

I Huawei-regi er den nye ledelse og ledelsesform kommet i stand, efter selskabets stifter og tidligere CEO, Ren Zhengfei, i dag sidder i en mere tilbagetrukket rolle i selskabet.

At it-selskaber har flere topdirektører er usædvanligt.

Det er dog ikke mere ekstraordinært end, at Europas største softwarevirksomhed SAP har kørt med et CEO-parløb i flere år.

Også Oracle introducerede for nyligt en CEO-duo, efter selskabets stifter Larry Ellison valgte at trække sig tilbage som selskabets direktør.

Læs også: 
It-giganter går sammen om fremtidens 5G-netværk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>