KMD slår kontra: Vinder kommunal kæmpeordre

Det fælleskommunale it-selskab Kombit har udpeget KMD som leverandør af et nyt it-system, som skal bruges til at administrere kommunernes udbetalinger af sygedagpenge (KSD).

Det nye og mere tidssvarende system afløser det nuværende “KMD Dagpenge”, som blev lanceret i i sin første version tilbage i 1983.

Det kommer ifølge udbudsmaterialet til at koste omkring 250 millioner kroner, og det er blot det seneste i en række af såkaldte monopolsystemer, som hidtil alene har været leveret af netop KMD.

Forud for den aktuelle tildeling af KSD-ordren har KMD været i konkurrencen med markante it-firmaer som Netcompany, EG, NNIT og CSC, men i sidste ende lykkedes det altså KMD at fastholde opgaven på egne hænder.

Hos KMD har man svært ved at skjule sin begejstring over, at kommunerne har valgt at holde fast ved den veltjente it-leverandør.

En god dag for KMD
“Det er en rigtig god dag for KMD. Vi er meget glade og stolte over at have vundet opgaven med at udvikle det nye sygedagpengesystem til kommunerne. Det er en vigtig opgave for KMD at få i hus,” lyder det fra Morten Binderup, områdechef for KMDs afdeling for salg til kommunale område.

Med de åbne udbud af en stribe nye kommunale it-systemer, som altså hidtil har ligget hos KMD, er kommunerne i gang med at sende en lang række udviklings-og driftsopgaver ud i helt fri konkurrence. Tilbudsgiverne har brugt store ressourcer på at udforme deres tilbud, og udfaldet af de enkelte udbud følges derfor tæt i branchen.

Så sent som sidste vandt KMD-konkurrenten EG udbuddet af et nyt ydelsessystem (KY) i konkurrencen mad blandt andet KMD. Men i denne uge tager KMD altså revanche.

“Vi anser tildelingen af opgaven som en understregning af, at KMD er en yderst konkurrencedygtig aktør i markedet med en unik indsigt i og forståelse for kommunal ydelse- og sags-administration. Der er mange store strategiske udbud i øjeblikket, og det er tilfredsstillende at konstatere, at vi gennem viden og gode tilbud både kan forsvare vores position i markedet og tiltrække nye opgaver,” lyder det fra Morten Binderup fra KMD.

Læs også:

Nu har konkurrenterne slået det første hul i KMD’s monopol

It-firmaer satser millioner på kommunalt kæmpeudbud

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>