Kriseramte Samsung ansætter ny topdesigner med nær tilknytning til Apples topdesigner, Jony Ive

Kriseramte Samsung kæmper for at komme ud af den nedtur, som selskabet har ramt af i de seneste fem kvartaler, hvor sydkoreanerne støt har tabt omsætning.

Som led i bestræbelserne på igen at kommer til at bygge ikke mindst smartphones, der appellerer til brugerne, ansætter selskabet nu topdesigneren Lee Don-tae.

Han skal forsøge at puste nyt liv og nye ideer ind i Samsungs smartphones, i det han bliver sa ti spidsen for at forny hele Samsungs produkt-portefølje.

Det interessante er, at Lee Don-tae tidligere har været topchef i det britiske designfirma Tangerine, som i sin tid blev etableret af den verdensberømte Jony Ive, der står bag Apples stilrene design-linie.

Apple er som bekendt hoved-rival til Samsung.

Det sydkoreanske selskab håber da også, at ansættelsen af Lee Don-tae kan være med til at løfte Samsungs fremtidige produkter på designsiden, så de kommer til at appellere langt mere til forbrugerne – på samme måde, som Jony Ive har formået at skabe et genkendeligt Apple-design med stor gennemslagskraft.

Lee Don-tae har tidligere arbejdet med design for blandt andre LG, Toyota og også Samsung.

Selskabets såkaldte Design Management Center beskæftiger mere end 1.000 ansatte.

Samsung er i årevis blevet mødt med kritik for selskabets plastic-prægede smartphones, hvilket dog ikke har forhindret selskabet i at blive verdens største smartphone-producent.

Samsungs krise er blevet forstærket af, at dets nyeste topmodel, Galaxy S5, langt fra har solgt som forventet. Det kan du læse mere om her: Samsung i krise: Indtjening styrtdykker – kan billige telefoner redde selskabet?

Angiveligt har Lee Don-tae været med til at designe det kommende skud på stammen, Galaxy S6, som Samsung håber kan vende tendensen med faldende salg.

Læs også:

Samsung skærer drastisk ned: Du kan forvente langt færre Samsung-modeller i fremtiden

Jorden brænder under Samsung: Salg af Galaxy S5 er slået fejl – er der en plan?

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>