Mød den nye tale-oversættelse på Skype – og snart også på Andoid

Microsoft lancerede for nylig Skype Translator, der gør det muligt at tale engelsk i en videosamtale til en person, der kun forstår spansk – eller omvendt.

Denne form for real time translation kan vi forvente at se meget mere til i de kommende år, og nu er en lignende teknologi også på vej til Android-platformen.

Det skriver New York Times i et blogindlæg, hvor skribenten mener at vide, at Google snart vil komme med en markant opdatering til Google Translate, så tjenesten automatisk vil opfange et fremmed sprog og omsætte det til det det sprog, du selv forstår.

Mens de fleste nok vil være enige om, at Google Translate – til trods for at det er en fin tjeneste – ikke ligefrem laver fejlfrie oversættelser, så har Google flere gange udtalt, at selskabet arbejder på at forbedre udvide Translate-tjenesten – og at vi på sigt kan vente os “næsten perfekte” oversættelser.

Allerede sidste år viste Google en demo af tale-oversættelserne i Google Translate, og selvom det bestemt heller ikke var en demo uden fejl, så skal der ikke meget fantasi til at forestille sig, hvilket potentiale der på sigt kan være i teknologien.

Du kan se demoen herunder:

Der er i dag ifølge Google 500 millioner aktive brugere af Google Translate, men ifølge New York Times så er de nye oversættelses-funktioner først og fremmest rettet imod Android-brugerne.

Microsofts Skype Translator findes i øjeblikket på engelsk og spansk – og er endnu kun i preview. Selskabet har dog lovet, at der snart kommer flere sprog.

Herunder kan du se, hvordan Skype Translator fungerer:

Læs også:

Her er de mest populære chat-tjenester – er du med på moden?

Skype indfører Star Trek-teknologi: Sådan kan du tale kinesisk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>