Samsung bliver ved med at falde: Sælger nu lige så mange telefoner som Apple

Det går ikke super godt for Samsung, verdens største smartphoneproducent. Selv den titel bliver udfordret en smule for tiden. I hvert fald hvis man skal tro på salgstal fra både Apple og Samsung.

For Samsung er på vej ned ad listen. I sidste kvartal i 2014 solgte begge firmaer over 74,5 millioner smartphones.

Apples høje salgstal er selvfølgelig på grund af lanceringen af iPhone 6 og 6 Plus, men også Samsung havde en god lancering med sin Note 4-phablet, som Samsung selv omtaler som et lyspunkt.

I alt havde Samsung en indtjening på 5,29 billioner won, eller hvad der svarer til 31 milliarder kroner. Den totale omsætning var på ufattelige 52,73 billioner won, 316 milliarder danske kroner.

I forhold til sidste år er det et fald på 36 procent i indtjening og 11 procent i omsætning.

Presset mobilmarked
Og det er specielt på mobilfronten, at Samsung bløder.  Et fald på 64 procent i salget af Samsungs smartphones siden sidste år er absolut noget, som kan mærkes for den sydkoreanske gigant.

Dog forventer Samsung, at mobilmarkedet vil vende i 2015, hvor nye vækstmarkeder såsom Indien og Kina kommer til at spille en større rolle, når LTE-netværk bliver mere udbredt.

Læs mere om Samsungs problemer: Samsung i krise: Indtjening styrtdykker – kan billige telefoner redde selskabet?

Men Samsung trues på flere fronter. Apple har netop offentliggjort et rekordregnskab, som sprang alle rammer, og kinesiske Xiaomi har overtaget markedet i Kina, hvor Samsung ellers har stået stærkt tidligere.

Det forventes, at vi kommer til at se nye produkter fra Samsung til Mobile World Congress, som løber af stablen til marts. Her skal Samsung for første gang vise den nye kurs frem. En kurs som består af færre, men bedre produkter.

Læs også: Oracle og Samsung kan være på vej med kæmpe-aftale på mobil-området

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>