Vil skaffe tre millioner via Kickstarter: Skal redde slagtet DR-orkester

Violinerne spillede på sidste vers, da DR Underholdningsorkesteret blev en del af sparerunden i efteråret.

Der var ellers mange, som forsøgte at holde det i live, og selvom demonstrationer, politikere og debatter forsøgte at holde liv i orkestret, så slog kulturminister Marianne Jelved fast, at sådan måtte det nu være.

Men Mozarts Rekviem har endnu ikke lydt.

Foreningen for Underholdningsorkesteret forsøger i hvert fald at trække de mange tusinde danskere, som var oprørte over, at orkestret skulle lukkes, til at hjælpe med at starte det op igen.

“Vi skal samle tre millioner kroner til at etablere orkestret som sit eget igen via Kickstarter. Det er mange penge, men de skal bruges til både at bygge orkestret op til en lidt anden hverdag, og til at få orkestret ud til koncerter landet over, så vi selv kan komme i gang og tjene vores egne penge,” siger Stine Nissen, som er kommunikationskonsulent og en del af arbejdsgruppen bag Foreningen Underholdningsorkesteret.

Langt fra Like til penge
Over 52.000 har markeret “Synes godt om” på Facebook-siden “Bevar DR Underholdningsorkesteret”, som foreningen også står bag, og det er en meget blandet skare, som vil beholde det over 75 år gamle orkester.

“Ud over de mange fans af den klassiske musik, så har orkesteret også spillet sammen med Nik & Jay, Oh Land og Outlandish, så der er også unge fans. Derfor ville vi forsøge at sætte en Kickstarter-kampagne op, så mange kunne give bare en lille smule og på den måde få finansieret orkesteret,” siger Stine Nissen.

På Kickstarter kan man betale alt fra 10 kroner, 100 kroner, 500 kroner eller helt op til 10.000 kroner, som vil give et 20 års langt medlemskab til samtlige koncerter, men selvom der var en massiv støtte under debatten i efteråret, så er det ikke lige så let at omdanne de mange “likes” til pengestøtte.

“Der er en stor opbakning på Facebook, og vi får stadig løbende nye fans, som er enige med os. Men der er langt fra likes til, at folk går ind og rent faktisk giver de 100 kroner, som det kræver for at orkesteret kan overleve. Det er nemt at få folk til at dele, like og engagere sig, men det er svært at få dem til at gå det sidste skridt, ” siger Stine Nissen

Dog er der ikke nogen grund til at give op endnu. Foreningen har indtil nu samlet over 915.000 kroner ud af de tre millioner kroner, og der er endnu 17 dage til, at pengene skal være samlet. Når foreningen kun at samle 2.999.999 kroner, så får alle backerne deres penge tilbage ifølge Kickstarters regelsæt.

Flere danske musikere har allerede udtryk deres støtte til kickstarter-kampagnen. Blandt andet har Dario Campeotto, Mads Langer og Birthe Kjær givet deres støtte.

Kampagnen slutter den 30 januar.

Læs også: Sådan kommer du i gang med Kickstarter på dansk – og får crowdfundet dit gode it-projekt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>