Vild stilling på spil: PET søger ny cyber-sherif – og der skal bruges flere it-folk

“Det handler om nationens sikkerhed.”

Sådan indledes et nyt, opsigtsvækkende jobopslag fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, der søger en “chef for Cyber Center.”

“Har du erfaring med forandringsledelse, strategiudvikling og ikke mindst – eksekvering på cyberområdet, har du nu en helt enestående mulighed for at stå i spidsen for et afgørende udviklingsområde i PET,” står der i jobopslaget. 

“Vores kapacitet og kapabilitet på cyberområdet bliver stadig mere afgørende for vores grundlæggende mission: At identificere, forebygge og imødegå trusler mod landets sikkerhed,” forklarer PET.

Det går jobbet ud på
Det fremgår af jobopslaget, at den nye chef for Cyber Center får som sin første store opgave at opgradere strategien på området og udvikle handlingsplaner.

Den nye cyber-sherif skal andre ord være klar til at tage fat allerede fra dag ét:

“Du får i løbet af 2015 og 2016 muligheder for at hente nye medarbejdere ind i funktionen og tillige styrke hele teknologisiden.”

“Du bliver en central aktør i opbygningen af en ny afdeling, der får en central rolle i et PET under forandring.”

Samtidig forklarer PET, at den nye chef ikke bare skal vide en masse om cyber-trusler og om at lægge strtegier – men også skal kunne samarbejde på tværs af PET’s afdelinger.

“Cybercenteret er ikke en stand-alone funktion i PET, og et væsentligt område bliver at udvikle tættere relationer til nationale og internationale aktører samt sikre effektiv integration i PET’s øvrige arbejdsområder.”

PET opsummerer arbejdsopgaverne, så håbefulde kandidater hurtigt kan krydse af, om det er noget, de har mod på. Opgaverne er:

- Review og konsolidering af PETs cyberstrategi
- Udvikling af handlingsplaner og milepæle i overensstemmelse med strategi
- Udvikling og implementering af teknologi-investeringsplan
- Rekruttering af specialister på cyber/IT/sikkerhedsområdet
- Udvikling af internationale og nationale samarbejdsrelationer på cyberområdet
- Integration af PET’s cyberfunktion i husets øvrige funktioner

“Dine væsentligste arbejdsredskaber er en solid teknologiforståelse kombineret med strategisk indsigt og udsyn, og din ledelsesstil er karakteriseret ved dialog og involvering”.

Oprustning i gang på flere fronter
Det er i øvrigt ikke kun PET, der er i gang med at opruste på cyber-området. 

Så sent som i sidste uge bragte Computerworld i øvrigt et interview med chefen for Nationalt Cyber Crime Center (NC3), der også får en overhaling af de helt store.

“Vi skal gøre Danmark til førende i Europa – eller i verden for den sags skyld – i forhold til at hindre og opklare it-kriminalitet,” lød budskabet fra Kim Aarenstrup, der blev udnævnt som centerchef NC3 ved etableringen.

Læs også:

Politichef lover: Danmark får cyberpoliti i verdensklasse

Danmark udsat for hundredvis af alvorlige hackerangreb

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>