Windows 10: Ny browser giver Internet Explorer baghjul

Project Spartan er kodenavnet for Microsofts nye browser. Browseren, som skal overtage Internet Explorers vanlige plads på vores computere.

Den nye browser bringer ny software, som langt bedre skal håndtere tung grafik, men det er bare én af mange nye tiltag. 

En af de mange nye funktioner er, at browseren understøtter “inking”-support, så du hurtigt kan tage noter direkte på en hjemmeside og enten sende det til andre eller til din egen OneDrive.

En feature som passer godt til Microsofts Surface Pro-maskiner, hvor en stylus netop følger med, men det fungerer også med andre stylus eller med fingeren.

Ud over noteringsmulighederne, så kommer Spartan med et re-design, som i høj grad minder om en sammensmeltning mellem Chrome og Firefox – hvilket er en god ting.

Læs også: Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser

Cortana
Cortana er en af de nye features for Windows 10, og den elektroniske assistent kommer også indbygget i browseren.

Det betyder, at hvis du for eksempel er på en restaurants hjemmeside, så kan Cortana komme med navigation, vise dig åbningstiderne eller telefonnummer til reservation. Og al den information vil selvfølgelig efterfølgende vises på din Windows telefon, hvis du har sådan en. 

Microsoft kom selv med et eksempel på en flyrejse. Eftersom Cortana ved, at du skal flyve i morgen, så ved hun også, at så snart du skriver “delta” (amerikansk flyselskab), så kommer hun allerede med information om flyet.

Om det betyder, at Internet Explorer er blevet dræbt, eller om de skal leve side om side er endnu uvist.  

Læs også: 

Har du Windows 7 eller 8? Så kan du godt glæde dig til gratis Windows 10.

Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>