YouTube dropper Flash: Fra nu af er HTML5 standarden

Debatten om Flash versus HTML5 er efterhånden ved at være gammel.

Men selvom HTML5 mange gang er blevet udråbt til den oplagte efterfølger til Flash, holder Abobes teknologi stadig fast i markedet, når den anvendes i en lang række webløsninger.

Nu mister Flash imidlertid en ganske vigtig bastion, idet Googles videotjeneste Youtube meddeler, at den fremover kommer til at anvende HTML5 som standard til videostreaming, mens Flash bliver sendt ud på sidelinjen som alternativet.

YouTube skriver, at tjenestens udviklere allerede for fire år siden begyndte eksperimenterne med HTML5, men at denne standard dengang havde for mange begrænsninger.

“I de seneste fire år har vi arbejdet sammen med browser-leverandører og det brede udviklermiljø for at fjerne disse mangler, og nu bruger YouTube HTML5 video-tagget som standard i Chrome, IE 11, Safari 8 og betaversioner af Firefox.”

“Fordelene ved HTML5 rækker videre end tilwebbrowsere, og det bruges også i smart TV’er og andre streaming-enheder,” lyder det fra YouTube.

“Med udgangspunkt i de fremskridt, vi har gjort med HTML5 video, gør vi nu HTML5-afspilleren til standard på nettet.”

Googles YouTube fremhæver også, hvordan HTML5 efterhånden har vundet indpas på tværs af industrien – og at det er sket med god grund.

“Andre indholdsleverandører som Netflix og Vimeo har, ligesom virksomheder som Microsoft og Apple, taget HTML5 til sig og været afgørende bidragsydere til succesen.”

Det er præcis et år siden, at streamingtjeneste Vimeo, også valgte at droppe Adobes Flash til fordel for HTML5-standarden.

Læs også:

Derfor dropper streaming-gigant nu Adobe

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>