Blog: Hvad har Apple, Martin Luther King og Wright-brødrene til fælles?





Det er en 18-minutters video af forfatter og foredragsholder Simon Sinek, som er opfinder af “The Golden Circle”. Jeg vil anbefale at man lige giver sig selv tiden til at se videoen ved lejlighed, men kort fortalt er det en fantastisk inspirerende fortælling om hvad Apple, Martin Luther King og Wright brødrene har til fælles. Du kan se videoen og fortællingen om “The Golden Circle” her:

https://www.ted.com/ (…)

Foredraget handler om hvordan de hver især har fået solgt deres produkt ved at fortælle om deres vision fremfor at fortælle om selve produktet, som alle de andre (konkurrenterne) typisk gør. Det er nok ikke nogen hemmelighed at jeg i den forbindelse er mest optaget af historien om Apple, som via deres mantra “Think different” har formået at sælge deres produkter som f.eks. iPhonen i stor stil. Ikke fordi de var først med smartphonen, men fordi de formåede at gentænke hvad en Smartphone skulle kunne og hvordan den kunne være nemmere at anvende for brugeren. De var ganske enkelt mere innovative og modige og turde at tænke helt anderledes.

Hvad har det så med Mobility at gøre? Jo, det slog mig forleden at jeg ofte tager mig selv i at fortælle potentielle kunder begejstret om alle de muligheder man har ved at gå i gang med Enterprise Mobility. Både i forhold til styring af enheder via Mobile Device Management løsninger, såvel som ifm. udvikiing af native, hybrid eller HTML5 Apps. Strømmen af Mobility buzz-words vil/kan ingen ende tage

Måske er hele tankesættet i vores kommunikation forkert. I stedet for at fortælle om produkterne – “what” og “how” – så er det måske mere relevant at fokusere på “why”. Hvorfor er det at Enterprise Mobility er interessant for morgendagens virksomheder? Det er fordi Enterprise Mobility er forudsætningen for, at virksomhederne kan tilbyde sine medarbejdere mulighed for at udføre sine arbejdsopgaver i overensstemmelse med den generelle samfundsudvikling. Arbejde og fritid smelter sammen og derfor har vi som medarbejdere en forventning om at vi kan udføre vores arbejdsopgaver “hvor som helst, når som helst, fra hvad som helst”. Mobility = frihed!

Hvad har I gjort jer af tanker om Mobility i jeres virksomhed? Er det blot et nødvendigt onde eller er det en mulighed for at tilbyde medarbejderne den fleksibilitet og frihed, som de ønsker sig i deres dagligdag? Hvordan skal vi styre denne sammensmeltning af arbejde og fritid – både som individer men også som virksomheder?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>