Er Google ved at købe Uber? Derfor vil et opkøb give god mening

ComputerViews: Det kan virke som et umage makkerpar, men meget peger i retning af, at Google og Uber for tiden kan være gang med at drøfte en mulig fremtid sammen.

Uber er buldret frem med rekordfart siden grundlæggelsen med sit koncept, hvor private bil-ejere via Uber-app’en kan tilbyde ture til betalende kunder.

Selskabet har været yderst aggressivt og offensivt i sin fremfærd og har i højt tempo lagt sig ud med både myndigheder og den etablerede taxa-industri i en lang række lande.

Ikke overraskende føler mange taxa-vognmænd sig truede på livet af Uber-konceptet.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Uber vende op og ned på det hele – og ingen kan gøre noget

Giver god mening
Google har på den anden side i årevis været i gang med at udvikle smarte løsninger inden for førerløse biler og distributions-tjenester med flyvende droner under selskabets Google X-laboratorium, som du kan læse mere om her: Google X – hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Også Uber kigger angiveligt i denne retning. Selskabet har i hvert fald for få dage siden præsenteret dets planer om et ‘Uber Advanced Technologies Center.’

Dette udviklingscenter skal fokusere på langsigtet udvikling af nye tjenester og services inden for kort-lægning, bil-sikkerhed og automatiserings-teknologier – altså flere af de områder, som Google i forvejen arbejder på at udvikle, blandt andet med selskabets selvkørende bil.

Det kan du læse mere om her: De første billeder: Her er Googles selvstyrende bil – uden rat og pedaler

Uber begyndte i sidste måned at teste en pakke-tjeneste i Hong Kong, mens det tidligere har testet fastfood-udbringning i Los Angeles og allerede har pakke-tjenesten UberRush oppe at køre i New York.

Annonce:


Google har på samme måde pakke-tjenesten Shopping Express oppe at køre i en række amerikanske byer, hvor selskabet tilbyder at levere varer samme dag, som de er købt, ligesom selskabet er langt med at teste drone-levering via det såkaldte Project Wing-projekt.

Læs her: Her er Googles nye post-drone – skal flyve pakker lige til din dør

Har investeret masser af penge
Google har allerede investeret mere end halvanden milliard kroner i Uber, så selskaberne kender hinanden og forstår hinanden.

For de to selskaber gælder det, at Google har pengene og massiv viden om brugerne, hvad de køber, og hvad deres vaner er hvorhenne.

Samtidig ligger Uber Uber allerede i dag inde med en stor mængde praktisk erfaring om transport-industrien og om, hvordan man udruller praktisk orienterede sociale services ud på rekordtid.

Hertil kommer, at begge selskaber ligger en ære i ikke at være låst fast af dogmer og regler for, hvordan bestemte industrier skal formes.

Helt ny transport-industri under udformning
Begge selskabernes eksperimenter bygger på samme målsætning på transport-området: Nemlig at udvikle en helt ny form for transport-logik med anvendelse af nye tanke-sæt, nye teknologier og nye ideer.

De tæller både anvendelse af private borgere, selvkørende biler, automatiske droner og lignende, der alt sammen står i modsætning til den måde, hvorpå den etablerede transport-industri fungerer på.

Uber er under sin offensive fremfærd mange steder imidlertid løbet ind i så hård modstand, at selskabet kan have brug for at tænke i partnerskaber og nye veje for at nå sit ret ambitiøse mål om at være med i udformningen af fremtidens transportformer.

Annonce:


Google har desuden den kæmpefordel som partner, at selskabets millioner af brugere har givet Google lov til at tilbyde dem forskellige tjenester.

Hvad så med prisen?

Uber er vurderet til at være enorme 250 milliarder kroner værd, hvilket er en anseelig sum penge selv for Google, og der skal ligge en klar ide og en klar værdiskabelse i et opkøb for Google, hvis selskabet skal være interesseret.

Læs også: Kæmpe kapital-indsprøjtning: Pludselig er Uber gigantiske 248 milliarder kroner værd

I dag ved Google meget om dit digitale liv efter år med enorme mængder indsamlet data via søgninger, medier, kommunikation, underholdning og andet, ligesom selskabet via gigant-opkøbet af Nest i fjor vil komme til at lære mere om dine fysiske vaner.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Uber kan blive vejen for Google til at lære dine transportvaner at kende – et område, der i dag stadig er meget analogt. Det er en viden, der i høj grad kan anvendes kommercielt, hvis man som selskab formår at forene det med data om folks digitale liv.

For Google ligner det en no brainer. Det gør det også for Uber.

Hvad tror du? Giv din mening til kende i debatfeltet herunder.

Læs også:

Derfor vil Uber vende op og ned på det hele – og ingen kan gøre noget

Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Uber er lanceret i Danmark: Men virksomheden er tynget af tre møgsager

Kæmpe kapital-indsprøjtning: Pludselig er Uber gigantiske 248 milliarder kroner værd

Kontroversiel privat-taxa-tjeneste frigiver kode: Nu kan du indbygge Uber overalt og i alt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>