Microsoft kan være på vej med ny onlinebaseret Windows-version: ‘Windows 365′

Microsoft kan være på vej med en online-baseret version af Windows, der kommer til at spille sammen med online-successen Office 365.

I hvert fald har Microsoft netop registreret varemærket ‘Windows 365.’

Selskabet har endnu ikke offentliggjort specifikke planer om en abonnements- og onlinebaseret udgave af Windows, men alene navnet indikerer, at der kan være et produkt på vej, som vil være i familie med Office 365.

Netop Office 365 er på mange måder en af de vigtigste motorer under Microsofts store kursændring over mod en cloud-baseret hverdag.

Selskabet har således besluttet at vige væk fra den ellers mangeårige fokus på Windows som selskabets centrale produkt, hvortil alle andre produkter skulle pege, og over mod et fokus på abonnements-baserede cloud-tjenester, hvortil alle andre produkter skal pege.

Her har Office 365 været en kæmpesucces – både kommercielt og – måske vigtigere – som den rambuk, der har været i stand til at for alvor at få overbevist it-afdelingerne om, at cloud-løsninger faktisk er anvendelige og sikre nok og billige nok til at kunne løse de nødvendige opgaver.

Ny næring til ideen
Ideen om en abonnements-baseret Windows-version er ikke ny.

Microsoft-grundlægger Bill Gates har tidligere skitseret en fremtid, hvor styresystemerne flyder frit mellem de forskellige enheder – altså et farvel til den måde, som vi kender styresystemet i dag.

Det kan du læse mere om her: Bill Gates har store planer: Sådan bliver fremtidens Microsoft-satsninger.

Ideen fik imidlertid ny næring, da Microsoft i slutningen af januar løftede sløret for det kommende Windows 10.

Med Windows 10 kommer der nemlig nybrud i Microsofts ellers mangeårige licens-model, i det Windows 7- og Windows 8-brugere gratis vil kunne opdatere til Windows 10 i et år efter lanceringen, ligesom Microsoft bedyrede, at Windows skal leveres og opgraderes løbende.

Det kan du læse mere om her: Her er den vigtigste melding fra Microsoft onsdag aften: Disse fire ord kan få store konsekvenser.

En helt naturlig forlængelse heraf vil være en fuld abonnements- og cloud-baseret udgave af Windows specielt tilrettet erhvervslivets behov, altså en ‘Windows 365.’

Microsoft anvender allerede en model med Office, hvor brugere fra iOS, Android og internettet gratis kan få adgang til en række basale funktioner, mens det kræver abonnement at få adgang til de mere avancerede og virkomhedsrettede funktioner.

I forvejen gruer mange it-ansvarlige for de store opdateringer og kæmpe-launches, som Microsoft er kendt for. For hver ændring kræver store ressource-træk på organisationen, der hver gang skal implementere, efteruddanne og opdatere medarbejderne, hvilket er bøvlet, dyrt og koster tid.

I en online-baseret udgave vil Microsoft løbende ændre mindre ting i et tempo, der ikke vil stille de store krav til ressource-træk på organisationerne.

Læs også:

Styresystemernes tid er ved at være omme

Derfor eksisterer det gamle Microsoft snart ikke længere.

Bill Gates har store planer: Sådan bliver fremtidens Microsoft-satsninger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>