Microsofts nye Windows Server kommer ikke sammen med Windows 10

Server-udgaven af Microsofts nye Windows 10-styresystem, Windows Server 10, når ikke at blive klar i 2015.

Det har ellers været en generel opfattelse i markedet, at Windows Server 10 ville være klar i 2015, ligesom det er tilfældet med klient-udgaven af Windows 10.

Microsoft meddeler i et indlæg på Technet, at selskabet “har travlt med at bygge den næste version af Windows Server og System Center.”

Samtidig skriver Microsoft dog også:

“Vi vil også gerne fortælle lidt mere om, hvad du kan vente fra Windows Server og System Center i år. Nu, hvor udviklingen af disse produkter skrider frem, planlægger vi at frigive yderligere previews i resten 2015 med den endelige release i 2016.”

Ny preview-udgave på vej
Microsoft oplyser ikke noget om, hvorfor Windows Server 10 først kommer i 2016. Til gengæld skriver selskabet, at den næste preview-version er klar i løbet af foråret.

“Windows Server vil fortsætte med at dele den samme kerne-teknologi som Windows, og vi vil fortsat samarbejde om løsninger til vores kunder.”

“Faktisk vil den næste version af System Center Configuration Manager, der leverer support for Windows 10, komme indenfor en tidsramme, der hænger sammen med Windows,” skriver Microsoft.

En del brugere af Microsofts server-løsninger skal i øvrigt snart have nyt styresystem.

Det skyldes, at Microsoft til juli stopper med opdateringer og support af 2003-udgaven Windows Server.

Det betyder, at titusindevis af eksisterende server-installationer skal opgraderes til en nyere version, hvilket så i praktis kan være Windows Server 2012 eller den kommende Windows Server 10.

Læs også:

Her er Windows Server 10: Derfor får Windows-styresystemet stor betydning

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>