Ny 0-dagssårbarhed: Sådan udnyttes Internet Explorer lige nu

Microsofts populære browser er blevet ramt af en 0-dagssårbarhed.

Via hullet bliver der åbnet mulighed for at gennemføre såkaldt cross site scripting mod maskiner, der kan lokkes til at besøge en ondsindet webside.

Cross site scripting er en metode, hvor en angriber placerer skadeligt tredjepartsindhold på eksempelvis en webside.

Når en bruger besøger siden – som vedkommende har tillid til – så inficeres computeren gennem en software-sårbarhed som eksempelvis denne i Internet Explorer (IE).

“En angriber kan indlejre to iframes på en webside, som ofret skal lokkes til at besøge. Angrebet kan gennemføres helt uden yderligere bruger interaktion,” skriver sikkerhedsfirmaet CSIS i en advarsel.

“Teknisk set er der tale om en såkaldt universal cross-site scripting-svaghed (UXSS),” skriver sikkerhedsfirmaet.

Sårbarheden kan anvendes til at opfange session cookies og stjæle følsomme oplysninger, som potentielt kan føre til kompromittering af ofret og dennes adgang til online tjenester.

Sårbarheden rammer Microsoft Internet Explorer 10 og 11 under Windows 7 og 8.1, og der er ingen patch fra kodefabrikken, som lapper dette problem endnu.

PoC er klar
Der er allerede frigivet et komplet og funktionel proof of concept, hvilket naturligvis øger risikoen for misbrug.

“Sårbarheden introduceres formentligt igennem IE’s dialog boks, som blandt andet bruges til at prompte og alarmere brugeren,” skriver CSIS.

Anbefalingen lyder på, at du udviser forsigtighed med at besøge websider med IE, som du ikke har tillid til, ligesom du skal være påpasselig med at klikke ukritisk på links du modtager i mails.

Der er mere information på denne blog.

Læs også:
Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>