På udsigt efter ny indtægt? Google vil betale dig for at lede efter bugs

Google har gennem årene udbetalt adskillige millioner kroner i dusør til udviklere og andre, der har opdaget sikkerhedshuller, bugs og fejl i selskabets online-tjenester samt i Chrome.

Det kan du læse mere om her: Google tredobler dusør: Scor 90.000 kroner på at finde en bug i Chrome

Men det bliver hele tiden sværere og mere tidskrævende at finde hullerne på grund af dusør-jægernes konstante jagt samt det, som Google kalder for selskabets “egen interne sikkerheds-indsats.”

Så for at fastholde udviklernes opmærksomhed har Google besluttet at supplere dusør-systemet med en slags legater, som selskabet vil tildele udviklere for at lede efter mulige huller og fejl.

Det sker med de såkaldte “Vulnerability Research Grants,” som selskabet netop har åbnet for – i første omgang som et forsøg.

Via dette program vil udviklerne modtage penge for at lede efter fejl og huller i en række forskellige produkt-kategorier – uanset om de finder fejl og sikkerhedshuller eller ej.

Google udvidede i 2013 dusør-programmet til også at omfatte sikkerheds-huller i tredjeparts open source-software, hvilket du kan læse mere om her: Google klar med penge til open source-udviklere: Sådan får du fingre i en fed check

Ifølge en blogpost fra sikkerhedsmand i Google, Eduardo Vela Nava, kan det ‘være frustrerende for udviklere at investere deres tid uden at finde ‘issues’.’

Beløbene for at lede efter sikkerhedshuller ligger mellem 500 dollar og 3.100 dollar (3.000 kroner til 21.000 kroner).

Google har siden 2010 udbetalt mere end 25 millioner kroner i dusører til dusør-jægerne verden over.

Sidste år udbetalte selskabet knap 10 millioner kroner til i alt omkring 200 udviklere, der tilsammen fandt mere end 500 sikkerheds-bugs.

Den højeste dusør indtil videre har været 150.000 dollar – knap en million kroner – for opdagelsen af et alvorligt sikkerhedshul i Chrome.

Den pågældende udvikler, George Hotz, blev i øvrigt i samme ombæring ansat af Google.

Du kan læse mere om Googles Vulnerability Research Grants her.

Læs også:

Google tredobler dusør: Scor 90.000 kroner på at finde en bug i Chrome.

Google klar med penge til open source-udviklere: Sådan får du fingre i en fed check

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>