Ups, skotsk politi sletter 20.086 kontroversielle filer ved en fejl

I Skotland raser debatten omkring de såkaldte ‘stop and search’-kropsvisiteringer, som skotsk politi kan udføre på borgere, der er under mistanke for at udføre eller have udført kriminalitet.

Blandt andet går debatten på, at politiet udfører visitationer af børn under 12 år.

Derfor er det yderst uheldigt, at det nu kommer frem, at politiet har givet forkerte informationer til de tilsynsførende myndigheder om antallet af disse ‘stop and search’-undersøgelser.

Fejlinformationerne skyldes, at godt 20.000 filer ved en fejl er blevet slettet i perioden fra maj til juni i 2014.

Forklaringen fra skotsk politi angående de slettede filer går på, at ‘en computerprogrammør har trykket på den forkerte knap’.

Sådan forklarede politichef Wayne Mawson i hvert fald situationen overfor medlemmer af det skotske parlamentets justitskomité, skriver BBC.

Ikke 100 procent præcise
Det fremgår ikke af forklaringen, hvorfor det skotske politi ikke har taget backup af de mange filer, eller hvorfor det ikke har været umiddelbart muligt at genskabe filerne fra databasen.

“Data har ellers været lagt ind i systemet af betjente, der har stoppet og visiteret folk, men vi har mistet resultatet på grund af en programmeringsfejl,” lyder det fra Wayne Mawson, som fortsætter:

“Vi har arbejdet meget hårdt på at få genskabt data. Jeg har personligt fulgt udsendelsen af adskillige tusinde mails til betjente og opfølgende revisioner.”

Han siger samtidig, at politiet har arbejdet sammen med HMICS (skotsk politis kontrolgruppe, red.) for at kunne ses efter i sømmene. Og politichefen er derfor glad for at kunne meddele, at hovedparten er de tabte sager, nu er tilbage i systemet.

Tidligere har den allerøverste chef for skotsk politi, sir Stephen House, erkendt over for parlamentet, at politistyrkens statistikker over stop and search-sager ikke har været 100 procent præcise.

Fra 356 til 18 sager
En af de mest håndgribelige konsekvenser i denne noget spegede sag har været, at BBC Scotland har rapporteret om hundredvis af kontroversielle visiteringer af børn.

Politiet har ellers med baggrund i det noget fejlramte it-systemet påstået, at der kun har været 18 sager frem for 356 sager, som BBC Scotland hævder.

Medlem af parlamentet justitskomité Alison McInnes kan nærmest ikke fatte, at politiet har ændret antallet af sager fra 356 til 18.

“Det, jeg prøver at forstå, er, om det er inkompetence, eller om du har foragt for den skotske politimyndigheds autoritet,” lyder det retoriske spørgsmål fra liberal-demokraten Alison McInnes til sir Stephen House ifølge BBC.

Skotsk politi har gennem en længere periode lovet at skære ned i antallet af “stop and search”-undersøgelser.

Læs også:

Politichef lover: Danmark får cyberpoliti i verdensklasse

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>