Vrede brugere trækker Lenovo i retten for at have installeret spion-software

Lenovo er landet i noget af en suppedas.

I sidste uge kom det frem, at Lenovo iblandt de mange forudinstallerede programmer på Lenovos forbruger-pc’er har installeret et program, som efterlader din computer overfyldt med reklamer på ellers HTTPS-sikre hjemmesider samtidig med, at brugerens internetvaner bliver afkodet.

Derudover benytter det udskældte program, Superfish, sig af et usikkert certifikat, hvilket gør computeren sårbar for angreb udefra.

Begge dele har fået de amerikanske brugere op på barrikaderne.

I hvert fald har en gruppe amerikanske Lenovo-brugere samlet et søgsmål mod Lenovo.

Anklagerne lyder på “svigagtige” forretningsmetoder, og at det kinesiske it-selskab gør computerne usikre for forbrugerne ved at installere forudinstalleret software.

Viste letpåklædte damer på klienters hjemmeside
Lenovo har indrømmet, at installationen af Superfish på consumer-produkterne var en fejl, og stoppede Superfish’s serveradgang i januar.

I første omgang afviste Lenovo, at ad-waren skulle udgøre en sikkerhedsfare.

Superfish skulle give “en bedre oplevelse for forbrugerne, når de shoppede på nettet, men feedback var ikke god”.

Sådan formulerede Lenovo det selv – lige indtil hackeren Marc Rogers fortalte om den store sikkerhedsfare i programmet og i det tilhørende certifikat.

Den ansvarlige for søgsmålet, Bloggeren Jessica Bennett, forklarede, at da hun brugte sin Lenovo Yoga 2 til arbejde og at kommunikere med klienter, begyndt hun at se reklamer for “letpåklædte kvinder”, på klienternes hjemmesider og i webbaserede CMS-systemer.

Hun frygtede først, at det var en spyware, men fandt senere ud af, at problemet stammede fra Lenovo selv.

Læs også: 
Lenovo-crapware gør din computer sårbar: Sådan fjerner du programmet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>