Apple på vej med iPad med kæmpe-skærm

Apple vil efter alt at dømme lancere iPad-tabletcomputere med store skærme inden nytår.

Faktisk skulle produktionen af de nye iPad-computere med 12,9 tommer skærme have været i gang nu, men Apple har  ifølge Wall Street Journal udskudt produktionen til efteåret.

Det skyldes angiveligt forsinkelser i produktionen af de trykfølsomme skærme, som udgør så vigtig en del af tablet-computerne.

Apple ønsker her meget store lagerbeholdninger, når produktionen først sættes i gang, da selskabet forventer et meget højt salg af de nye, storskæmende tablet-computere, når de lanceres, og her ikke ønsker at komme i restordre.

Apples seneste lancering – iPhone 6 og iPhone 6+ – har solgt som varmt brød, hvilket i månederne efter lanceringen var med til at gøre Apple til det bedst indtjenende selskab nogensinde i verdenshistorien med en indtægt efter skat på 53 millioner kroner i timen døgnet rundt.

Det kan du læse mere om her: Ingen kan slå Apple: Sætter ny rekord som mest værdifulde selskab

USB 3.0 eller ej?
Samtidig bøvler Apple med en design-udfordring, som endnu ikke er på plads – nemlig beslutningen om, hvorvidt de nye iPad-computere skal have indbyggede USB-porte baseret på den nye og hurtigere USB 3.0-specifikation.

Ligeledes overvejer Apples designere at tilføje porte til mus og eksternt tastatur i den kommende iPad, hedder det.

Selskabets udviklere er angiveligt heller ikke helt på plads med udviklingsarbejdet på en løsning, der kan sætte ekstra fut i iPad-computernes ellers ret langtrukne og langsommelige opladning.

Apple har ellers tidligere bedt selskabets produktions-partnere om at frigøre plads på produktionslinierne i årets første kvartal med henblik på at sætte masseproduktion af de store iPad-tabletcomputere i gang.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er det nu hensigten, at produktionen skal i gang i løbet af september.

De kommende iPad-modeller bliver en del større end de nuværende, hvor de nyeste modeller – iPad Air 2 og iPad mini 3 – har skærme på henholdsvis 9,7 tommer og 7,9 tommer.

Har brug for en ny model
Apple er for alvor begyndt at have brug for en opfriskning af iPad-modellerne, for salget falder ganske betydeligt.

Apple solgte i fjerde kvartal i fjor 21,4 millioner styks, hvilket er 18 procent færre end i det tilsvarende kvartal året før.

Markedsandelen faldt i samme periode fra 33 procent til 28 procent.

Læs også:

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple giver plads til kæmpe-apps – mange iPad- og iPhone-ejere vil kunne få pladsproblemer

Ingen kan slå Apple: Sætter ny rekord som mest værdifulde selskab

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>