BEC storhyrer: Skal ansætte op mod 100 nye it-folk

Bankernes EDB Central – bedre kendt som BEC – har været igennem nogle heftige år ovenpå finanskrisen.

Krakket af blandet andet Roskilde Bank og Amagerbanken har medvirket til, at BEC over flere omgange måtte ud i flere fyringsrunder.

Det kan du læse mere om her: Finansforbundet: Enhver BEC-fyring er en for meget.

Da BEC var største, havde it-selskabet omkring 1.100 medarbejdere.

Efter fyringen af omkring 200 medarbejdere, outsourcing af yderligere 200 medarbejdere til JN Data, lukning af polsk udviklingskontor og naturlige afgange er selskabet nu svundet ind til knap 600 ansatte. 

Kapret nye kunder
Men nu er proppen sat i udslusningen – og virksomheden er klar til at hæve vandstanden igen.

At de gode tider er vendt tilbage til BEC, skyldes blandt andet, at selskabet har vundet nye kunder.

I den seneste tid er selskaber som Jyske Sparekasse, Fynske Bank og Spar Nord kommet under vingerne, og så har Nykredit valgt at forøge sine aktiviteter hos BEC.

“Vi skal i 2015 ud og hyre 60 nye it-folk, og det kan blive helt op mod 100, for vi har en konstant efterspørgsel efter mere it-udvikling i de næste tre år frem,” forklarer udviklingschef Tommy Vesterskov fra BEC.

Mere kompleks bankforretning
Han fortæller, at de nye it-folk helt overordnet skal være med til at udvikle mere automatiserede og komplekse bankforretninger.

Det kunne eksempelvis online-lån og mobilbetalinger, uden Tommy Vesterskov ønsker at give for mange detaljer væk.

“Vores konkurrenter er jo i gang med de samme tiltag, og der er ingen grund til at forære dem mere end højst nødvendigt,” lyder budskabet fra BEC-udviklingschefen.

Annonce:


Derimod er Tommy Vesterskov ikke bleg for at fortælle, at de første 20 nye stillinger allerede er blevet besat, og at der bliver afholdt jobsamtaler for tiden.

“Vi søger et bredt spektrum af dygtige it-folk inden for digitalisering, mainframe-udvikling, arkitekter, projektledere og testere,” siger han.

Samtidig peger han på, at omkring 24 af de kommende BEC-ansatte kan komme fra selskabets egen interne mainframe-uddannelse over de næste års tid.

“Vi har et graduate-program, hvor der bliver uddannet 12 nye folk omkring årsskiftet, og igen 12 nye om godt et års tid. Her går vi efter unge folk med længerevarende uddannelser, der gerne har lidt kodeerfaring. Den slags uddannelser har vi tidligere gennemført med rigtig gode resultater,” lyder det fra Tommy Vesterskov.

Inddrager udlejede kontorlokaler
Med opskaleringen på medarbejderfronten er BEC i gang med at tilbageerobre nogle af de mange arealer i hovedkvarteret, som har været lejet ud i de seneste par år.

Og Tommy Vesterskov ser ingen tegn i sol, måne og stjerner på, at det bliver nødvendigt at leje flere kvadratmeter ud i de kommende år.

“Vi frygter ikke, at historien med massefyringer gentager sig, da vores beregninger for de næste tre år og faktisk frem mod 2020 viser, at vi har fast grund under fødderne med masser af arbejde,” bedyrer Tommy Vesterskov.

Han forsikrer, at BEC uden at være lønførende snildt kan tiltrække de mange nye it-folk til virksomheden i Roskilde 30 kilometer fra København.

Det skal ske ved at tilbyde en blanding af interessante udviklingsprojekter, en rummelig ledelse og frihed under ansvar.

“Hos os er det ikke topledelsen, der har patent på de gode ideer. Dem er medarbejderne meget velkomne til at støbe og udvikle hos os,” siger Tommy Vesterskov.

Han har derimod ingen kommentarer til, hvad en eventuel fusion med bank-datacenter konkurrenten SDC vil betyde for medarbejderantallet, efter fusionssnakken konstant har ligget og ulmet i de senere år.

Læs også:
Dansk bankkæmpe: Derfor er omstridt it-system så godt

BEC-ansat efter endnu en fyringsrunde: Det gør ondt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>