DR-vært betalte fire millioner kroner for frokost – fik otte millioner kroner tilbage

Da DR-journalist Kasper Harboe fra programmet P4 i fredags gik i kantinen hos sin arbejdsgiver i Aarhus, blev han en oplevelse eller to rigere.

For efter købet af en risret til 32 kroner gik betalingsterminalen så meget amok, at han blev trukket 125.000 gange for beløbet på sit mastercard.

Det vil sige, at kortet blev drænet for små fire millioner kroner. 

Samtidig fik flere andre spisende gæster trukket for meget, da de satte deres betalingskort i terminalen, skriver Metroxpress

Et lokalt problem
Nets har kigget på sagen i et par dage for at undersøge, om der var tale om en generel fejl med trækket på folks kreditkort, eller om det drejede sig om et lokalt problem i DR’s Aarhus-kantine.

Betalingsselskabet kan nu bekræfte over for Computerworld, at der har været tale om en fejl på den specifikke betalingsterminal.

“Terminalen er blevet lukket og åbnet igen, og nu bliver den holdt under opsyn for andre uregelmæssigheder,” forklarer pressemedarbejder Ulrik Marschall hos Nets.

“Så taler vi ikke mere om det”
Historien med den store regning for en trods alt relativ simpel ret stopper ikke her.

For BT kan oplyse, at da Kasper Harboe skulle have pengene retur fra maskinfejlen, er der blevet overført to gange fire millioner kroner – otte millioner kroner – altså dobbelt så meget, som maskinen spiste i første omgang.

“Positiv udvikling i MasterCard-gate: De fire millioner er nu tilbageført to gange. Så snakker vi ikke mere om det,” lyder den muntre Facebook-opdatering fra Kasper Harboe i kølvandet på den store tilbagebetaling.

Fejl på fejl
Hos Kasper Harboes bank, Coop Bank, forklarer kommunikationsdirektør Karin Hindkjær til Computerworld, at den store tilbagebetaling naturligvis er en fejl ovenpå den oprindelige fejl.

“Vi overførte fire millioner kroner med det samme, så kunden ikke skulle opleve et tab på knap fire millioner kroner,” siger hun til Computerworld og fortsætter:

“Nets har så i morges også overført fire millioner kroner, så begge beløb har stået der en times tid, så det så ud til, at der i alt var overført otte millioner kroner,” siger Karin Hindkjær.   

De otte millioner kroner stod således på Kasper Harboes konto en times tid, inden Coop Bank hev sine millioner hjem igen. 

Læs også:
Problemer med Apple Pay: Disse problemer plager brugerne

Her er prisen: Det skal vi have for at sælge vores passwords

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>