Fik du det hele med? Her er alle højdepunkterne fra Computerworld Summit 2015

For anden gang sparkede 500 deltagere i går døren dørene ind til Computerworld Summit for i fællesskab at blive klogere på digital innovation og de nyeste it-trends, men også på it-driften og ikke mindst it-sikkerheden.

Der var blandt andet besøg af den internationale TED-speaker Dietmar Dahmen, et væld af danske eksperter og en sikkerhedssnak om daglige udfordringer og ansvar fra Forsvarets Center for Cybersikkerhed.

Ud over et hårdtpakket fagligt program fra et bredt udsnit af den danske it-verden var der på den mere kulørte side også plads til en speed-snakkende punker, med stor indsigt i den digitale verden og dens potentiale og en opsang om ordentlige søvnvaner for at holde dampen oppe i en travl hverdag fra verdensrekordholderen i verdens hårdeste ekstremløb, der løber af stablen i en af klodens mest øde og kolde egne.

Vi har samlet en håndfuld af dagens bedste oplevelser, som de kan se eller gense her.

Vi glæder os til at byde dig velkommen igen til næste år.



Med over 500 tilmeldte synede de mange tomme røde stole af meget – men om 15 minutter er de fyldt med it-professionelle på udkig efter inspiration, netværk og løsninger.



Første taler er Dietmar Dahmen, som lægger vægten på mobility. Hans slides flyver over lærredet i hastigt tempo – og det samme gør pointerne. 

Vi kommer både rundt om universets utrolige hastighed, udviklingen i musikbranchen og hvorfor tankstationer burde byde mod hinanden i en real-time auktion når din bils tank er ved at være tom.

Læs mere her: Gode råd til forretningen: Sådan kontrollerer du kaos for at overleve



Dietmar var en af dagens bedst modtagede oplæg og fik mange til at grine med af hans præsentation. Han var også en af grundende til at #cwsummit i løbet af formiddagen var det mest tweetede tag i Danmark.



“Knowledge is service. Guessing is SPAM” var et af de budskaber, som ramte rent på Computerworld Summit 2015. 

For selvom at eksempelvis data-baseret gætteri ala Amazons boglister gør et hæderligt stykke arbejde, når det skal gætte din smag, så er det stadig et gætteri. 

Dietmar Dahmen slog et slag for at bryde siloerne ned i virksomhederne og komme i gang med at arbejde med rigtige realtime-data.

Hvorfor, spurgte han, byder tankstationer ikke allerede i en realtime-auktion når din bil er ved at løbe tør?



Der er aldrig nogen som siger nej til kage- og kaffepauser, selvom det pakkede program kun bød på få af dem.



Computerworld Summit 2015 satte også fokus på digitalisering. 

“Vi er rigtig gode til det, og det er både godt og skidt,” fortæller Søren B. Sørensen, der er partner i konsulenthuset Devoteam, på Computerworlds Summit 2015-konference. 

“Det betyder nemlig, at mange virksomheder har svært ved at omstille sig fra ERP-tankegangen til nutidens digitalisering af produkter, services og produktionsapparat.”

For at få hul på den byld foreslår han, at man deler sin it-afdeling op i to enheder. En med fokus på driften og en med fokus på værdierne og innovationen. 

Du kan læse hele artiklen om foredraget her.

Annonce:






Sidst på den lange dag havde deltagerne mulighed for at høre Casper Wakefield fortælle om, hvordan han vandt verdens hårdeste ekstremløb, Yukon Arctic Ultra, og samtidig satte ny verdensrekord i det 720 kilometer lange løb.

Med enden godt placeret i en komfortabel stol kunne Summit-gæsterne høre om, hvordan man holder humøret oppe i -25 grader ved at indrette sit fremtidige hus, og hvordan viljen til planlægning og træningn kan være vigtigere end viljen til sejr.



Center for Cybersikkerhed afsluttede dagen med at sætte fokus på de aktuelle trusler mod danske virksomheder. 

I toppen af listen står stadig APT - Advanced Persistant Threat – som den mest markante trussel. Den type trusler kan du læse mere om her.

Annonce:


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>