HP kræver erstatning på 35 milliarder kroner efter regnskabsfusk

It-giganten HP har i starten af ugen kridtet banen op til en gigantisk erstatningssag mod den tidligere topchef og finansdirektøren i Autonomy, som HP købte i 2011 for omkring 60 milliarder kroner.

HP kræver erstatning på 35 milliarder kroner af den tidligere Autonomy-topdirektør Michael Lynch og det opkøbte selskabs forhenværende finansdirektør, Sushovan Hussain.

De to herrer havde efter sigende bevidst fusket med Autonomy-regnskaberne, så HP fejlbedømte værdien af Autonomy i 2011.

Det skriver The Wall Street Journal.

Ville forfølge sagen 
I første omgang så HP sig nødsaget til at sluge et tab på knap 30 milliarder kroner, mens selskabet meldte sagen til det amerikanske børstilsyn og til det engelske politi.

“Selskabet agter at forfølge denne sag agressivt i de kommende måneder,” lød det fra HP i slutningen af 2012, hvor regnskabsfusket blev opdaget.

I alt afskrev HP op mod 51 milliarder for Autonomy-købet, som af flere iagttagere blev anset for at være alt for dyrt.

Går til modangreb
Den tidligere Autonomy-topdirektør Michael Lynch har i hele forløbet bedyret sin uskyld.

En talsmand for de to anklagede direktører fortæller til The Wall Street Journal, at HP kan se frem til et modangreb fra d’herrer. 

Det sker i form af et søgsmål for ‘tab og skader’, som de tidligere topchefer har været udsat for i forbindelse med HP’s anklager.

Læs også:
Milliardhandel ruster HP til nyt angreb mod Cisco

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>