Kinesiske Huawei skovler penge ind i Vesten – har vildt mål for 2018

Regnskabsfolkene hos den kinesiske tele- og it-mastodont Huawei kan smile fra øre til øre over selskabets nyeste regnskab.

For der er vækst på både top- og bundlinje.

Omsætningen er steget med 21 procent til rekordhøje 320 milliarder kroner, mens indtjeningen også er på himmelflugt med 33 procent stigning til 31 milliarder kroner.

Især selskabets afdeling for forbrugerenheder som eksempelvis smarthones har været flittige til at tjene penge ind til selskabet, da der her kan konstateres en vækst på 32,6 procent.

Huaweis enterprise-division kunne glæde sig over en omsætningsfremgang på 27,3 procent.

Det skriver Reuters.

En halv billion i 2018
Huaweis fremmarch på hjemmemarkedet Kina og i Vesten, hvor selskabet blandt andet har scoret en stor aftale med TDC i Danmark, er på ingen måde planlagt til at stoppe ved det seneste rekordregnskab.

For selskabet har meldt ud, at det i 2018 har som mål at kunne hive en omsætning på 482 milliarder kroner – tæt på en halv billion kroner – hjem.

Det svarer groft sagt til, at selskabet vokser med 10 procent om året i en periode, hvor selskabets løbende vil skifte ud på direktørposten

Størst i udlandet
I dag stammer omsætningen mestendels fra markeder uden for Kina, hvor cirka 40 procent af omsætningen bliver hentet.

Netop på disse udenlandske markeder med vestlige virksomheder som de store kunder har der længe floreret rygter om, at Huawei har installeret overvågningsværktøjer, der sender informationer hjem til Kina.

Blandt har Huawei været udelukket i et storstilet australsk fiberprojekt netop på grund af frygt for spionage.

Disse spionrygter har selskabet utallige gange manet i jorden, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Test: Huawei-telefon er dit bedste bud på en superbillig og god telefon

Huawei: Fra kinesiske spionfjender til rigtige venner

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>