Nedturen fortsætter: IBM’s omsætning falder med 12 procent

Den langvarige nedtur for IBM er ikke slut endnu.

Selskabets første regnskabskvartal viser en omsætnings-nedgang på 12 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Samlet omsatte IBM for 19,6 milliarder dollar – 136,4 milliarder kroner – i kvartalet.

Indtjeningen landede på 2,4 milliarder dollar – 16,7 milliarder kroner – hvilket svarer til en nedgang på fem procent i forhold til det samme kvartal et år tidligere.

Mainframe går som varmt brød
Det magre resultat skal ses i lyset af, at regnskabet faktisk har fået et regulært boost af det flotte salg af den nylancerede z13-mainframe, der har ført til en fordobling af omsætningen i mainframe-divisionen

IBM har samtidig store forventninger til selskabets nye mainframe: IBM klar med ny mainframe-computer – z13 bliver et monster

Det ændrer imidlertid ikke på, at det ser dystert ud for IBM’s hardware-division, hvor omsætningen er faldet med 23 procent i forhold til samme periode et år tidligere.

IBM henter to tredjedele af sin forretning i lande uden for USA, og det hjælper ikke ligefrem på resultatet, da dollarkursen er steget i de seneste måneder.

Det betyder, at IBM kan notere mindre i regnskabet per omsat krone i lande uden for USA, da de udenlandske valuta bliver omregnet til dollar i det endelige regnskab.

Ifølge IBM har den stærke dollarkurs så stor effekt på regnskabet, at hele faldet i omsætningen kan henføres til den styrkede dollar-kurs.

Ifølge selskabets finansdirektør, Martin Schroeter, ville omsætningen således have ligget på niveau med omsætningen i kvartalet et år tidligere, hvis dollarkursen havde holdt sig i ro.

Ifølge selskabet er omsætningen på de strategisk vigtige områder som cloud, analytics og mobile, øget med mere end 20 procent i forhold til samme periode et år tidligere.

Til gengæld er omsætningen i service-divisionen faldet med to procent efter der er blevet taget højde for kurs-fald.

Nedtur gennem mange kvartaler
IBM har i flere år været i gang med en meget stor omstrukturering af selskabet. Det samme er andre af de ‘store, gamle’ it-selskaber som Dell, HP og CSC i gang med.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder

Ombygningen frem mod en mere agil, cloud- og service-orienteret organisation og væk fra IBM’s klassiske hardware-fokus har ført til faldende omsætning i mange kvartaler i træk.

HP er som konsekvens i gang med at splitte virksomheden op i to, hvilket du kan læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

IBM vil forblive én enhed, men har til gengæld solgt en hel stribe forretningsområder fra, som ikke har leveret den ønskede indtjening.

Senest har selskabet solgt hele sin x86-forretning til Lenovo, hvilket du kan læse mere om her:

IBM har samtidig investeret ganske massivt i udviklingen af blandt andet et helt nyt forretningsområde, nemlig Internet of Things.

Det kan du læse mere om her:  IBM kaster milliarder af kroner ind i stor redningsplan

Samtidig investerer selskabet massivt i etablering af store datacentre samt i et tæt samarbejde med Apple.

Det kan du læse mere om her: Kriseramte IBM satser stort: Pumper 21 milliarder kroner ind i nyt forretningsområde

Læs også:

Derfor er der ingen vej uden om gigantisk fyringsrunde i IBM

IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 – og flere kan være på vej

Konstant tilbagegang i 11 kvartaler: Her satser IBM på ny vækst efter langvarig nedtur

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>