Nokia gør klar til comeback: Er på vej med første egne smartphones

Den tidligere finske mobilgigant Nokia er bag kulisserne begyndt at varme op til et comeback på smartphone-markedet.

I 2013 solgte selskabet ellers sin mobil-division til Microsoft og indgik samtidig en aftale om, at selskabet ikke ville kaste sig over mobilmarkedet igen før tidligst i 2016.

Samtidig indvilligede Nokia i, at selskabet ikke måtte licensere telefoner før andet halvår af 2016.

Men meget tyder på, at Nokias Technologies med 10.000 patenter under vingerne har gjort klar til netop at udvikle telefoner og licensere dem til en hardware-fabrikant, der kan sælge telefonerne under Nokias brand.

Det skriver recode.net.

Sådan skal comebacket udføres
Indtil videre har Nokia Technologies som den mindste af de tre tilbageværende Nokia-divisioner spyttet to produkter ud.

Det drejer sig om Android-programmet ZLauncher og Android-tabletten N1, der blev luftet på den store mobilmesse i Barcelona tidligere på året og nu solgt under Nokia-navnet i Kina.

Kilder tæt på den finske virksomhed siger dog, at disse to produkter kun er starten fra den afdeling, der har opgraderet på sine ledelsesposter.

Opgraderingen er sket i form af Dolby Labs tidligere direktør Ramzi Haidamus som leder, mens Cisco-chefen Guido Jouret bliver hevet ind som teknologidirektør.

Tanken er her, at Nokia ikke skal genopbygge de samlebånd, som er blevet solgt med til Microsoft. Derimod virker det som om, at selskabet vil designe og udvikle produkterne, som så et andet selskab vil fabrikere, sælge og distribuere.

Udover planerne om et sandt comeback på mobilmarkedet, har Nokia for nyligt lagt en endog meget dyr billet ind på at købe sin franske konkurrent Alcatel-Lucent for at styrke sin position på netværksmarkedet.

Læs også:
Nokia-telefonerne kan vende tilbage – men ikke fra Microsoft

Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>