Nokia klar til at købe Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner

Den finske telekommunikationsvirksomhed Nokia er i såkaldte ‘fremskredne forhandlinger’ med Alcatel-Lucent for at købe den franske konkurrent.

Indtil videre har de to parter endnu ikke underskrevet nogle aftaler, og forhandlingerne kan ifølge en meddelelse fra Nokia stadig ryge på gulvet.

Ifølge kilder tæt på forløbet forsøger Nokia-ledelsen i forhandlingerne at få den franske stats opbakning til opkøbet af Alcatel-Lucent, der har en markedsværdi på omkring 85 milliarder kroner.

Den franske stat har nemlig tidligere modsat sig opkøb af denne art, da den vil have forsikring for, at jobs forbliver på fransk jord.

Det skriver Bloomberg.

Vil sælge kortforretning
For at finansiere købet har Bloomberg tidligere rapporteret, at Nokia blandt andet forsøger at afhænde sin kortforretning med navnet HERE til blandt andre bil-bestillingsvirksomheden Uber.

Salget af kortforretningen til en værdi af omkring 15 milliarder kroner skyldes, at den finske telekommunikationsvirksomhed vil fokusere på sin netværksforretning.

Hvis det lykkes Nokia at gafle Alcatel-Lucent vil den finske teknologivirksomhed samtidig få et bedre fodfæste i Kina og USA, hvor konkurrenter som Huawei og Ericsson står stærkt.

Alcatel-Lucent påbegyndte i 2013 en større omstrukturering af sin forretning, som blandt andet kostede 15.000 folk deres jobs.

Nokia solgte selv sin mobildivision til Microsoft i 2013 for godt 50 milliarder kroner.

Læs også:
Priserne styrtdykker: Hvordan skal telebranchen overhovedet overleve?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>