Intels fremtids-plan: Sådan skal selskabets formes i fremtiden – vil stille nye krav til partnere og udviklere

Intel Solution Summit, Abu Dhabi: Chip-giganten Intel er i gang med at brede sin teknologi og sin forretning ud til nye områder, som skal sikre selskabets fremtid.

Det stod klart på Intels årlige Solution Summit 2015 i Abu Dhabi i denne uge, hvor en stribe partnere var samlet for at få Intels bud på, hvor it-verdenen er på vej hen.

Ved at bevæge sig ind på nye markeder og forretningsområder gør Intel sig samtidig mindre afhængig af det til tider meget store udsving på markederne for salg af CPU-chips til traditionelle pc’er og servere.

Det er nu ikke fordi, at Intel umiddelbart står over for problemer.

Det seneste år er der ifølge selskabets egne tal monteret Intel-chips i 277 millioner pc’er, i 46 millioner tablet-computere , 17 millioner servere og yderligere 17 millioner hybrid-devices (såkaldte two-in-ones).

Sidste år blev omsætningen på over 55 milliarder dollar. Så egentlig går det ganske glimrende for Intel.

Men verden forandrer sig, og it-teknologien er ved at brede sig fra computere, servere og mobile devices og ind i på nye områder, som vil få stor betydning for mange mennesker.

Den helt store satsning
Ikke mindst det såkaldte “internet of things” (IoT), hvor sensorer og små computere med forbindelse til et netværk kan effektivisere vores hverdag når det gælder transport, energiforbrug eller indkøb af varer. Den bliver den helt store satsning, lyder det fra Intel.

Læs mere her: Intels nye vision: Ikke længere blot ‘Intel Inside’

Det hænger så igen tæt sammen med andet punkt på Intels to-do-liste, som er at være i front, når det gælder om at levere nye chips til producenterne af devices.

Ifølge Intels egen tal antallet af devices på globalt plan blive mere end tredoblet over de næste fem år – fra 15 milliarder devices i dag til 50 milliarder i 2020. Til sammenligning lå tallet i 2006 på to milliarder devices på verdensplan.

Også her presser Intel på for at få sine partnere til at bygge nye løsninger ind i selve maskinen.

Annonce:


Alle de nye devices – eller mere præcis de mennesker der bruger dem – skaber et marked for løsninger, Og det er den kage som Intel gerne vil have sin bid af.

Læs mere: Microsofts Azure tager stort spring: Skal være platform for internet of things

Den søde fremtidsmusik betyder, at Intels vil belønne partnere, som følger med på rejsen.

Det skal simpelthen være smart at sælge noget andet og mere end pc’er med en Intel-chip.

Platform står klar til IoT
Oven i lover Intel, at man vil bygge en teknologisk platform, som “end-to-end” kan understøtte de mange nye IoT-løsninger, som man håber vil myldre frem.

Sam Bellamy, der er chef for Intels salg og distribution i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) lægger da heller ikke skjul på, at de nye tider også stiller krav om, at Intels eksisterende partnere omstiller sig, hvis de vil være med på den ventede IoT-bølge. Nye typer af partnere vil også komme til, siger han.

“Vi udvider vores partnerkanal både ved at efteruddanne de traditionelle pc- og deviceproducenter og de nye partnere, som vi tager ind. Så vi har i dag en forståelse af, at vores kanal er mere end en pc-kanal. Det er en vej, vi har været på i en række år, og internet of things er et område, hvor vi udbygger vores forretning og vores partnerbase,” siger Sam Bellamy.

Han fortæller desuden, at Intel allerede har bygget en “end to end”-arkitektur, som understøtter produkter og løsninger hele vejen fra det enkelte device til de datacenterløsninger, der skal behandler data og understøtte IoT-løsninger.

“Vi roser os selv af, at enhver chip fra Intel involverer vores partnerkanal med forhandlere og udviklere. Det er både en vision vi har, men vi har også produkterne klar og kan vise dem frem til vores partnere og slutkunder,” siger Sam Bellamy.

I første omgang vil Intel satse på det, man kalder retail-segmentet. Det dækker over løsninger, som kan bruges i blandt andet private boliger, kontorbygninger og i detailhandelen.

Her er overraskelsen
Ved siden af sine øvrige satsninger peger Intel på uddannelsesområdet, som en niche man vil satse stærkt på i de kommende år.

Antallet af devices,der bliver brugt i undervisning er stadig for lavt, hvis det står til Intel, og det skyldes i høj grad, at der mangler løsninger, som er nemme at tage i brug. Og samtidig er det stadig svært at integrere eksisterende løsninger i skolers og andre uddannelsesinstitutioners it-miljøer.

Læs også:

Intels nye vision: Ikke længere blot ‘Intel Inside’ – et nyt Intel er ved at se dagens lys

Intel: Derfor holder Moores lov mindst frem til 2018

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>