Trods stor ståhej om Windows 10: Det nye Windows kan ikke stoppe pc-nedturen

Når Windows 10 er klar til alverdens digitale enheder i sensommeren, bliver det næppe den store redning for det skrumpende pc-marked.

Så klar er pointen fra it-analysehuset IDC om, hvordan Microsofts kommende flagskib vil påvirke hardware-markedet.

It-analytikerne forudsiger således en salgsnedgang på pc-markedet med 6,2 procent i 2015 på trods af, at ophøret af Windows XP-supporten i en kort periode gav pc-byggerne et boost.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin PC World.

Kan blive gevinst for Apple
IDC angiver, at Windows 10 vil være en ‘betydelig bidragsyder’ til pc-salget hos især virksomhederne, men vil på ingen måde kunne resultere i et salgsbrag.

Og da slet ikke til privatbrugere, som i høj grad vil benytte sig af Microsofts såkaldte gratis opdatering til Windows 10, hvis de allerede kører en lovlig version af Windows 7 eller 8.

I stedet for at kaste sig over nye pc’er, vil privatforbrugere ifølge IDC stedet spendere deres it-budgetter på smartphones og bærbare teknologier som eksempelvis Apple Watch.

IDC spår, at pc-markedet vil stabilisere sig selv i 2016, hvorefter der kun vil være en ‘begrænset vækst’ i de kommende år.

Store skærme er hotte
Samtidig forventer IDC, at salget af tablets med Windows 10 vil stige i de kommende år, hvor der dog vil være langt op til de to markedsledende platforme, Googles Android og Apples iOS.

Store tablet-skærme hitter, og det vil være de dominerende enheder inden for fire års tid, mener IDC-analytikerne.

For når folk i stigende grad køber smartphones med store skærme, vil tablets med små skærme for alvor blive presset, lyder udmeldingen fra IDC.

Læs også:

Pc-producenterne slås på liv og død i presset marked: De første ofre er faldet

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt – XP får skylden

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>