Ejere af Samsung-pc’er kan ånde lettet op: Samsung dropper blokering af vigtige sikkerheds-opdateringer

Samsung fjerner den automatiske blokering af de vigtige sikkerhedsopdateringer fra Microsofts opdaterings-tjeneste fra alle Samsungs pc’er og notebook-computer.

Det sker, efter en sikkerhedsmand i sidste uge opdagede, at der i Samsungs egen opdaterings-tjeneste, SW Update, findes en fil med navnet Disable-Windowsupdate.exe, som slår de automatiske opdateringer fra Microsoft fra.

Det kan du læse mere om her: Samsung blokerer i al hemmelighed for vigtige sikkerhedsopdateringer på selskabets pc’er

“Vi vil inden for få dage udsende en patch gennem Samsung Software Update, hvor vi går tilbage til de anbefalede automatiske Windows Update-indstillinger,” lyder det i en besked, som Samsung udsendte fredag.

Her skriver selskabet opså, at det værdsætter dets samarbejde med Microsoft samt at det tilstræber en “tillidsvækkende bruger-oplevelse.”

I en tidligere forklaring pegede Samsung på, at den automatiske frakobling af Windows Update skyldtes, at Samsung ville undgå, at Microsoft-opdateringerne ødelagde andre funktioner i computernes software.

Senere meddelte Samsung, at hensigten ikke var at blokere for Microsoft-opdateringerne, men at gøre det muligt for brugerne selv at vælge opdateringer til og fra.

Microsoft har hele tiden fastholdt, at det er en rigtig dårlig ide ikke at installere ikke mindst de sikkerheds-opdateringer, der udsendes via Windows Update.

Ifølge Samsung vil rettelsen blive udsendt automatisk til Samsungs computere.

Læs også:

Samsung blokerer i al hemmelighed for vigtige sikkerhedsopdateringer på selskabets pc’er

Hackerne kommer – og du kan (næsten) intet gøre

Kritisk sårbarhed i 600 millioner Samsung-smartphones

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>