Ny højttaler fra B&O Play: Atypisk form skal give lyd til hele rummet

Lyd er ikke længere noget, som man bare sætter sig og lytter til.

I stedet bruger vi musikken, som var det et møbel: Lyden skal udfylde rummet, og højttalerne skal give den bedste lyd, uanset om man sidder i sofaen, ved spisebordet eller er i køkkenet.

Det er blandt andet derfor, at der i den seneste årrække har været et stort paradigmeskift fra de store gulvhøjttalere, som ofte er det første, der ryger, når din kæreste flytter ind til fordel for mere mobile højttalere.

B&O Play, Bang & Olufsens søsterselskab rettet mod det yngre publikum, kommer nu med BeoPlay A6.

Det er en trådløs højttaler til den generation, som ikke ejer et anlæg, men som i stedet blot vil forbinde sin mobil, hvorefter musikken flyder.

Derfor understøtter A6 også de fleste streamingstandarder (dog ikke Spotify Connect).



Foto: B&O Play



Den buede form. Foto: B&O Play



Knapperne på A6 er ren touch. Foto: B&O Play

Annonce:


Buet form spreder lyden
Mens B&O Play lover en fyldig og ambient lyd fra A6, så har B&O’s produkter i høj grad også handlet om design. A6 er designet af den danske designer Jakob Wagner, som blandt andet også har designet B&O H8 og produkter fra Stelton.

“Jeg har egentlig designet BeoPlay A6 på samme måde, som når jeg designer et møbel. Her er det dog lyden og interaktionen, der har bestemt formen. Den intuitive, men også overraskende form spiller altid hen-imod-dig, uanset hvor du er, og derfor får man et mere intimt forhold til sin BeoPlay A6 end til et konventionelt musiksystem,” forklarer Jakob Wagner.

Buen er lavet, så fire af de fem indbyggede højttalere kan spille ud i hele rummet, mens den sidste fuldtoneenhed er rettet bagud. A6 er dækket af stof fra Kvadrat, et firma inden for designtekstiler.

Har du ligeledes allerede et andet B&O Play eller Bang & Olufsen-produkt, som understøtter B&O Multiroom, så kan A6 tilsluttes dette. Det er for eksempel B&O Plays A9.

BeoPlay A6 kommer i handlen fra midt i oktober til en pris på 7.499 kroner, og Computerworld kommer med en test inden da. 

Læs også: Test: Stilsikre danske Bluetooth-højtttalere giver rigtig flot lyd

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>