Apple på vej med iPhones med super-effektive OLED-skærme

Apple arbejder angiveligt med planer om at skifte til OLED-skærme i kommende generationer af iPhone-telefonerne.

I dag anvender Apple LCD-skærme på selskabets telefoner.

Et skifte vil føre til langt klarere og tydeligere skærme end det er tilfældet på de nuværende iPhones på markedet.

Ifølge den japanske avis Nikkei er Apple allerede i forhandlinger med forskellige producenter af OLED-skærme. Ifølge avisen vil skiftet ske fra 2018, og det er afgørende for Apple, at de valgte leverandører er i stand til at leverere meget store mængder skærme med stor stabilitet.

Stor fabrik på vej
Netop leveringssikkerheden har hidtil været en af de store barrierer for udviklingen af OLED-skærme, som allerede i dag anvendes i forskellige smartphones fra blandt andet Samsung, LG, Microsoft og andre.

Også forskellige fjernsyn bygges i dag med OLED-skærme.

Ifølge den japanske avis er OLED-producenten LG Display i gang med at planlægge en meget stor udvidelse af selskabets OLED-fabrik i Sydkoreanske Paju.

Det sker i forventningen om, at Paju-fabrikken skal være stor-leverandør til de forventeligt mange millioner OLED-baserede iPhons, som Apple skal bruge skærme til i fremtiden.

Dog er Apple bekymret over leveringssikkerheden og om det overhovedet kan lade sig gøre at få leveret det ønskede antal skærme – selv hvis storproducenten Samsung regnes med i billedet.

Tidligere forsøgt sig
Apple har tidligere arbejdet på planer om at forbedre glas-kvaliteten i selskabets apparater – dengang med indførslen af det meget solide og ridsefaste safir-glas.

Planerne endte imidlertid i ruin.

Det kan du læse mere om her: Apples store safirglas-planer vakler – har Apple spildt milliarder på ubrugeligt glas?

Annonce:


OLED står for ‘Organic Light Emmitting Diode’ og princippet i teknologien er markant anderledes end de principper, som anvendes i LCD (‘Liquid Crystal Displays’).

I LCD er grundprincippet, at de pixels, som skærmbilledet dannes af, løbende bliver tændt og slukket, så de derved enten blokerer for eller sender lys igennem fra et bagved liggende panel.

I OLED er princippet, at hver pixel indeholder en lille smule organisk materiale, som ved elektrisk påvirkning lyser op i en bestemt farve.

Da OLED dermed ikke er afhængig af en bagvedliggende lyskilde, kan OLED-skærme gøres langt tyndere end LCD-skærme, ligesom de er mere energi-effektive og i mange tilfælde skarpere.

Læs også:

Vild uenighed om fremtidens fjernsyn: Hvad skal der satses på?

Apples store safirglas-planer vakler – har Apple spildt milliarder på ubrugeligt glas?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>