Ny Facebook-funktion vil scanne alle telefonens billeder på jagt efter ansigter

Vi deler allerede rigtigt mange billeder på Facebook, men Facebook vil gerne have, at vi deler endnu flere.

Selskabet er derfor i fuld gang med at teste en ny feature med navnet ‘Photo Magic,’ som løbende skal scannne foto-mappen på din smartphone for at se, om der er billeder af dine venner.

Tjenesten bygger på en avanceret ansigtsgenkendelse, der via forskellige algoritmer vil være i stand til at genkende Facebook-venner i telefonens lokale billed-mappe.

Finder funktionen nye billeder af dine Facebook-venner i foto-mappen, vil den pushe en meddelelse frem til brugeren om, at de pågældende billeder ligger i mappen.

Opfordrer til at dele straks
Den vil samtidig straks opfordre brugeren til at sende billedet til de pågældende – og nu genkendte – venner via Facebook Messenger via en indbygget funktion, som betyder, at brugeren ikke behøver åbne hverken Facebook-app’en eller Messenger-app’en for få delt billeder.

Ifølge Facebook bliver der delt mere end ni milliarder billeder via Facebook Messenger hver måned, og det er således selskabets hensigt at gøre delingen af billeder ‘nemmere’ for brugerne.

På Android-telefoner vil ‘Photo Magic’-app’en scanne billederne straks de er blevet taget. Det betyder, at Android-brugerne vil blive anmodet om at sende de pågældende billeder til personerne på billeder umiddelbart efter, at det er blevet taget.

Når det gælder iOS vil processen blive en smule langsommere, da Apple er mere restriktiv, når det gælder de forskellige apps mulighed for at scanne efter billeder.

Annonce:


Facebook er i færd med at teste løsningen i Australien. Det er hensigten, at den inden længe skal udrulles i USA og senere i resten af verden.

For tiden er det ikke sandsynligt, at ‘Photo Magic’ i app’ens nuværende form vil komme til Europa, da EU har forbudt løbende og automatisk scanning af ansigter uden at brugerne aktivt tilvælger det.

En hel stribe af de store teknologi-selskaber er langt fremme i udviklingen af teknologier til ansigtsgenkendelse.

Microsoft har således udviklet ‘Windows Hello,’ der gør, at du med en computer med et avanceret kamera kan logge ind på en computer via ansigtsgenkendelse.

Systemet er så avanceret, at det kan kende forskel en-æggede tvillinger, viste en test i sensommeren.

I Kina bliver der i samme boldgade eksperimenteret med ansigtsgenkendelse i hæveautomater. Det kan du læse mere om her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>