Ny rapport: Danske hosting-firmaer i vild vækst – opkøbsbølge kan være på vej



Væksten i hosting er større end både samfundsøkonmien og resten af it-branchen, siger Stig Madsen Lachenmeier, managing partner i investerings-rådgivningsfirmaet Capitalmind

En stribe danske it-firmaer spinder guld på at levere outsourcing til især mindre og mellemstore virksomheder. Det gør de skarpeste hostingudbydere til oplagte mål for opkøb eller fusioner.

Det spår rådgivningsfirmaet Capitalmind, som i en ny rapport har analyseret økonomien i 31 danske hosting-udbydere.

I perioden fra 2012 til 2014 har de 31 firmaer i gennemsnit præsteret en vækst i bruttofortjeneste på ni procent. Og blandt de 15 bedste hosting-firmaer ligger det gennemsnitlige vækst i indtjeningen helt oppe på 25 procent.

Hosting-firmaernes succes er ifølge Capitalmind udtryk for, at især mange mindre og mellemstore virksomheder stadig ikke har outsourcet deres data, applikationer og it-drift til mere eller mindre cloudbaserede løsninger.

Hele 67 procent af danske virksomheder har stadig deres it in-house, og hosting-branchen har derfor stort potentiale for yderligere vækst, lyder det fra managing partner i Capitalmind, Stig Madsen Lachenmeier.

“De her virksomheder vokser meget mere end både samfundsøkonomien og resten af it-branchen. Derfor er det en meget spændende niche,” siger han og peger på, at der over de sidste år er sket en kraftig professionalisering blandt hosting-firmaerne.

Står ved et vadested
Capitalmind er rådgivningsfirma indenfor såkaldt corporate finance. Firmaet lever med andre ord af at hjælpe investorer med at finde brancher og enkeltvirksomheder, hvor der er bedst udsigt til at få en økonomisk gevinst.

“Nogle hosting-firmaer er startet for måske 10 år siden som startups og har nu udviklet sig nu til at være små veldrevne virksomheder. Men mange af dem står nu og skal tage stilling til, om de skal følge med markedet. Og så er de nødt til at vokse yderligere,” siger Stig Madsen Lachenmeier.

Han lægger ikke skjul på, at flere af de succesfulde hosting-firmaer er oplagte kandidater til kommende fusioner eller opkøb fra investeringsfonde eller andre spillere i markedet, der er på udkig efter virksomheder, der kan give solidt afkast.

“Jeg er ikke i tvivl om, at der kommer nogle transaktioner i det her marked. Man skal have en vis størrelse og en finansiel styrke for hele tiden at udvikle nye produkter og følge med teknologisk. Det driver en konsolidering,” siger Stig Madsen Lachenmeier, som dog ikke ønsker at sætte navn på hvilke hostingfirmaer, som investorerne finder mest appetitlige.

Hostingfirmaer med størst indtjening (EBITDA -mio. kr.) 2012 til 2014.
 

Kilde: Capitalmind – Fabulous 15 – Hosting

Læs også:

TDC ved at sælge sin hosting-forretning for en milliard kroner

Danske hostingfirmaer melder Microsoft for brud på konkurrenceregler

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>