Prøvekørt: Vi har testet den flotte – og store – iPad Pro

iPad Pro

Skærm: 12,9 tommer 
Opløsning 2.732 x 2.048 pixels
Processor: A9X 

Fåes i sølv, guld og den såkaldte Space Gray. 

Billigste model (32 Gb) koster 6.999 kroner mens den dyreste (128 Gb med 3G) koster 9.499 kroner.

Tilbører: Keyboard (endnu ikke prissat, men Logitechs Create-keyboard koster 1.139 kroner) og Apple Pencil (829 kroner)l.

Det har været lidt en zig-zag-kurs for Apple: Først kom iPad, så den lille iPad Mini – og nu den store iPad Pro.

Men vi klager ikke. For lige som med telefoner og bærbare computere så findes der ikke nogen rigtig størrelse – der findes bare størrelsen der passer dig og den opgave som du skal have løst.

iPad Pro er sat i verden til at løse to opgaver.

Fin løsning til hjemmet 
Den ene er som underholdningscenter i hjemme. Og det løser den rigtigt, rigtigt godt. Skærmen på 12,9 tommer er krystalklar, farverne flotte og opløsningen på hele 2.732 × 2.048 pixels.

Den største forbedring er dog lyden hvor iPad Pro er udstyret med hele fire højtalere. De afspiller både stemmer, eksplosioner og biljagter bedre end nogen anden tablet vi har prøvet – og er så smarte, at hvis du roterer iPadden, så følger skifter stereolyden med så den matcher den nye måde iPadden vender på.

Lidt liret, men der er som sædvanligt tænkt over tingene.

Mest af alt en laptop light
Den anden opgave iPad Pro skal løse er som arbejdsenhed. Her er de såkaldte 2-i-1-enheder med Windows 8.1 og 10 blevet tyndere, lettere og bedre over de sidste par år. Ironisk nok inspireret af iPaddens succes som tvang PC-producenterne til at lette enden og skabe bedre og flottere computere.

Det er et erhvervsmarked som Apple gerne vil have en del af med iPad Pro. Apple har derfor gjort to ting.

Den ene er at opdatere iOS så man nu kan dele skærmen op. I den ene side kan du for eksempel have Word og i den anden side din browser. Det er ikke helt som en normal computer, men det er en væsentlig forbedring i forhold til før.

Til Pro kan du desuden købe et såkaldt Smart Keyboard som er en del af coveret, som dækker skærmen. Den danske udgave er endnu ikke ude, men vi fik lov til at prøve et amerikansk keyboard hos Apple. Og mens det er nemt at have med og lysår bedre end at skrive på skærmen, så er det langt fra så behageligt at skrive på som et rigtigt keyboard. Og, ud fra vores korte test, ikke så nemt at skrive på som keyboardet, som passer til Surface Pro 4.

Du må desuden undvære en trackpad, men kan i stedet købe Apples Pencil til 829 kroner.

Det springende punkt er selvfølgelig om en iPad Pro kan erstatte din bærbare computer. Her er vores umiddelbare dom et nej.

iPad Pro er i vores øjne en laptop light. En fin, flot og dyr maskine som du kan tage med på kortere ture hvor der skal fyres et par mails af. Eller bare tage på skødet derhjemme i sofaen hvor den flotte skærm rigtigt kan imponere.

Men det første indtryk skal selvfølgelig udfordres. Så vi tester løs – og så snart vi får muligheden for at arbejde i længere tid med at dansk keyboard vender vi tilbage med en grundigere test af iPad Pro.

Se også vores korte introvideo for et grundigere kig på iPad Pro:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>