Sidste udkald for det gamle CSC: Nu splittes selskabet i to

Efter et halvt års forberedelse har den amerikanske it-koncern CSC nu sat datoen for, hvornår selskabet splittes i to.

CSC’s øverste chef Mike Lawrie siger ifølge amerikanske CRN, at CSC ved udgangen af denne måned – helt præcist den 27. november – danner et nyt selskab, CSRA, som skal levere it-løsninger til offentlige kunder.

“Vi følger planen for opsplitningen af selskabet,” lød det fra Mike Lawrie, da han gav en orientering om sagen.

Ledelsen af det nye firma er også på plads med udnævnelse af ny bestyrelse og en finansdirektør, som skal arbejde for det nye firma.

CSC annoncerede opsplitningen af selskabet i maj i år, og har siden foretaget en række milliardopkøb, ligesom man i USA har fusioneret sin nuværende offentlige forrettning med konkurrenten SRA, som altså også leverer end del af navnet til det nye selskab.

Læs mere om opsplitningen af CSC: Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger

Kort før annonceringen i maj satte CSC i Danmark gang i endnu en fyringsrunde, som kommer til at koste 400 danske medarbejdere jobbet.

Kapløb med tiden
CSC-koncernens globale omsætning har på det seneste været under pres. I det seneste kvartalsregnskab faldt salget med godt syv procent.

Som så mange andre af de globale it-giganter er CSC-koncernen ifølge CRN i et kapløb med tiden for at få omlagt sin forretning fra traditionelle infrastrukturløsninger og legacy-systemer til cloud-baserede teknologier.

De nye forretningsområder giver dog ifølge Mike Lawrie håb for fremtiden med vækst i omsætningen på 31 procent og tilsvarende højere indtjeningsmargener.

Alene det seneste kvartal er salget af eksempelvis big data-løsninger og software as a service steget med 37 procent.

Samtidig har CSC også været plaget af en større regnskabsskandale med tråde til Danmark.

Læs også:

Derfor vil CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder

Den danske it-branche sukker efter it-folk – mens CSC, IBM og KMD fyrer

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>