Usædvanlig straf til software-pirat: Lav anti-piratfilm eller betal bøde

En dømt tjekkisk fil-pirat benævnt som ‘Jakub F’ har fået en ganske usædvanlig straf for ulovligt at downloade software og underholdning til sin computer.

Læs også: Pirat-udvikler: Popcorn Time slet ikke lukket – vil vende frygteligt tilbage

Efter at have hugget software til en værdi af 1,5 millioner kroner og dertil mange andre underholdningsfiler fra selskaber som HBO og Sony Music, har Jakub F fået en dom på tre års betinget fængsel. Det skriver BBC.

Lav anti-piratfilm eller betal
Men derudover har han indgået en aftale med Business Software Alliance (BSA), som repræsenterer Microsoft.

Jakub F slipper med at betale en mindre sum penge mod, at han til gengæld producerer og medvirker i en video, der fordømmer pirateri.

Derudover er der den klausul, at Jakub F’s video skal runde 200.000 visninger inden for to måneder, hvis han skal slippe for yderligere økonomisk retsforfølgelse.

Mere end 400.000 visninger
I skrivende stund er videoen oppe på knap 425.000 visninger på fem dage, så piraten slipper altså med sin betingede dom og en mindre økonomisk straf.

Hvis dette ikke havde været tilfældet, forklarer en talsmand fra BSA, at de berøvede software- og underholdningsfirmaer i teorien kunne have retsforfulgt Jakub F.

Det slipper han altså for nu, efter have hugget Windows 7- og 8-versioner, som han siden hen har uploadet til fildelingsservere – tilsyneladende uden økonomisk vinding for øje.

I videoen om hans eget liv som pirat advarer han andre pirater mod, at de også kan blive snuppet med krogen i kagedåsen.

Læs også: 
Computerworlds læsere: Derfor bruger vi pirat-tjenester

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>