3 og Telia indgår nyt netværkssamarbejde – 3 dropper TDC

3-kunderne får nu mulighed for at udnytte konkurrenten Telias netværk de steder i landet, hvor 3′s eget netværk halter.

Det meddeler 3 og Telia i en fælles pressemeddelelse.

Den nye aftale med Telia betyder samtidig, at 3 dropper sin eksisterende aftale med TDC, der ikke inkluderer data på 3G-nettet.

“Aftalen omfatter national tale og dataroaming på 3G, og den forventes implementeret ved udgangen af februar 2016,” skriver 3 om det nye samarbejde med Telia.

“Vores kunder er storforbrugere af deres smartphones, og det er de, uanset hvor i landet de befinder sig. Derfor er det vigtigt for os, at vi nu har sikret, at vores kunder i fremtiden også har fuld dataadgang i yderområderne. Samtidig er vi nået frem til en aftale, som både vi og Telia er glade for,” udtaler Morten Christiansen, administrerende direktør i teleselskabet 3.

Telemarkedet konsoliderer sig
Telia har i forvejen et tæt netværkssamarbejde med Telenor, og med den nye netværkssamarbejde med 3 kan Telia glæde sig over at kunne tjene ekstra penge på det allerede eksisterende netværk.

“Aftalen er i kraft af sin størrelse god for forretningen og vores indtjening, og den er samtidig vidnesbyrd om den høje kvalitet, som vores netværk har,” udtaler Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia, i pressemeddelelsen.

Det er i øvrigt interessant, at aftalen mellem Telia og 3 kommer få måneder efter, at den stort anlagte fusion hos Telia og Telenor måtte droppes på grund af de mange krav fra EU’s side.

Læs om det her: Total kollaps for Telia og Telenor: Hvordan kunne det gå så galt?

3′s administrerende direktør, Morten Christiansen, udtalte i den forbindelse til Computerworld, at det er 3′s holdning, at selskabet gerne vil tage del i konsolideringer, hvor det har mulighed for det.

“Vi mener, at vi er den rigtige partner at have med i en konsolidering, fordi vi typisk er den mindste og den senest tilkomne. Det gør, at vi som lille spiller kan komme ind og få den skala, som vi i forhold til nogle markeder mangler,” lød det blandt andet fra 3-direktøren.

Læs også:

3-direktør efter fusions-kollaps hos konkurrenter: 3 klar til at fusionere med rival i Danmark

Teleselskabet 3 har fundet vækst-formlen: Nu vælter pengene ind

LTE/4G: Sådan er hastigheden og dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3

TDC vs. Telia & Telenor vs. 3: Her er dit teleselskabs styrker og svagheder i den nye telekrig

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>