Adobe erkender: Flash er dødsdømt – men får alligevel nyt navn på gravens rand

Det er efterhånden ikke mange, der bakker om Flash-teknologiens berettigelse i fremtidens webmiljø.

Dels er Flash en kilde til vedblivende sikkerhedsudfordringer, dels har HTML 5 overhalet Flash på en række områder og er en langt mere moderne og tidssvarende platform at bygge web-løsninger og -indhold på.

Nu tager producenten Adobe så konsekvensen og afliver Flash – men dog kun er det i første omgang kun Flash-navnet, som dør.

For Flash Professional CC bliver nu omdøbt til Adobe Animate CC.

Det skriver Adobe på sin blog.

“For bedre at kunne repræsentere position som det førende animations-værktøj til web og andet, vil Flash Professional blive omdøbt til Adobe Animate CC fra den frigivelse i starten af 2016.”

“Vores kunder har gjort det klart, at de gerne vil have, at vores kreative applikationer udvikler sig til at understøtte flere forskellige standarder, og det er vi villige til at gøre,” lyder det fra Adobe på bloggen, hvor Animate CC bliver præsenteret som selskabets flagskib til at udvikle HTML 5-indhold med.

Har allerede omskrevet værktøjet
Selskabet forklarer samtidig, at Flash Professional over de seneste par år er blevet totalt omskrevet for bedre at kunne understøtte HTML 5 og WebGL.

“I dag anvender over en tredjedel af det indhold, der skabes i Flash Professional, HTML 5, og det når over en milliard devices på verdensplan.”

Men det er ikke sådan, at den nuværende og usikre Flash bare bliver dræbt, da Flash forsætter med at blive brugt i webspil og i videoer.

“Fremadrettet er Adobe opsat på at arbejde med industripartnere, som vi har med Microsoft og Google, for at sikre os, at der er en fortsat kompatibilitet og sikkerhed i Flash-indhold,” lyder det videre på Adobe-bloggen.

En skindød kigger fremad
Dermed må vi konstatere, at det kun er navnet Flash, der er aflivet, mens Flash-teknologien kun er skindød, efter det blev udråbt som den største sikkerhedstrussel i 2015.

Læse mere her: Sikkerhedstrussel: Her er de største software-syndere i 2015

I sin meddelelse sidestiller Adobe dog for første gang HTML 5 med sin eget sønderskudte Flash-platform med blandt andet lanceringen af en HTML 5 Player til desktop-folket.

Så selvom Adobe kun begrænser sig til en navneændring for Flash, må det trods alt tolkes som, at en standard som HTML 5 vinder indpas hos it-selskabet – både for sikkerhedsbevidste brugere og for Adobe selv.

“Fremadset opfordrer vi indholdsproducenter at bygge nye webstandarder, og vi vil fortsætte med at udbyde de bedste værktøjer og services for designere og udviklere i hjælpen med at bygge fantastisk indhold til nettet,” runder Adobe sin meddelelse af.

Læs også: 10 nemme og effektive måder at øge it-sikkerheden på i din virksomhed

Annonce:


Derfor er Flash så usikkert
Det er ikke uden grund, at Flash ofte bliver udråbt til lidt af en sikkerheds-synder.

I Ciscos sikkerhedsrapport for første halvår 2015 fremgik det, at “udnyttelsen af sårbarheder i Adobe Flash, der integreres i exploit kits som Angler og Nuclear, stiger.”

“Det skyldes manglen på automatiseret patching, og at brugere fejler med at opdatere med det samme,” lød forklaringen blandt andet fra Cisco.

Læs også: Slår alarm: Voldsom stigning i antallet af Flash-sårbarheder – og de udnyttes

“Det ser ud til, at mange brugere har svært ved at følge med i forhold til Adobe Flash-opdateringerne og måske ikke engang er opmærksomme på nogle af opgraderingerne,” skrev Cisco om sikkerhedsproblemerne med Flash.

Netop sikkerhedsproblemerne har også fået it-giganter som Google og Apple til på forskellig vis at sende Flash ud i kulden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>