Apple indgår forlig: Skal betale royalties til Ericsson for iPhone- og iPad-brug

Hver gang Apple fremover sælger en trådløs enhed, skal selskabet betale et beløb til Ericsson.

Sådan lyder det ifølge en aftalte, som Apple og Ericsson netop har indgået.

Med aftalen afslutter de to selskaber en mangeårig tvist mellem sig om retten til at anvende en række trådløse teknologier, som Ericsson hele tiden har ment at have rettighederne til.

Tvistens omdrejningspunkt er en række netværks-baserede teknologi-patenter, som Ericsson mener er afgørende for implementeringen af en stribe forskellige mobile kommunikations-standarder som GSM, UMTS og LTE.

Det svenske selskab har patent-aftaler med flere andre smartphone-producenter om anvendelsen af de pågældende teknologier, mens det har knebet med mere Apple, hvis aftale med Ericsson udløb for et års tid siden.

Lang tid undervejs
De to parter kunne siden ikke blive enige om en ny aftale, og Ericsson sagsøgte i foråret Apple med beskyldninger om, at Apple krænkede en lang række patenter inden for 2G-, 3G- og 4G-netværks-teknologier.

Samtidig forlangte Ericsson, at Apple skulle tvinges til at stoppe med at sælge iPhone og iPad, indtil selskabet begyndte at betale for de pågældende patenter.

Apple og Ericsson vil ikke oplyse, hvor meget Apple skal betale Ericsson for anvendelsen af de pågældende patenter i de syv år, hvor aftalen løber.

Ericsson meddeler dog i en pressemeddelelse, at selskabets omsætning på intellektuelle rettigheder i 2015 vil lande på i alt 13-14 milliarder svenske kroner.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skal Apple betale en kompensation nu og her og hertil løbende royalties i de kommende syv år.

Til gengæld dropper Ericsson alle sager mod Apple, som selskabet har sagsøgt i både USA, Storbritannien, Tyskland og Holland i sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>