Menighedsråd klager over ny mobilmast: Den skal altså ikke stå i nærheden af kirken

Det kan godt være, at regeringen og Folketinget har store planer om en bedre digital infrastruktur i Danmark, hvor ikke mindst en bedre mobildækning i hele landet er et af hovedtemaerne.

En ting er dog som bekendt visioner og målsætninger på Christiansborg, noget andet er den praktiske virkelighed, teleselskaberne møder, når de rundt omkring i landet gør klar til at opgradere deres netværk.

For det er langt fra alle, der ønsker en mobilmast i baghaven.

Et konkret, aktuelt eksempel på dette finder man i landsbyen Sandager i Assens Kommune på Fyn.

Her ønsker Telenor at sætte en ny mobilmast på hele 42 meter op for at kunne forbedre dækningen i området, men den plan er det lokale menighedsråd ikke begejstret for.

Læs også: Her er regeringens nye bredbåndsplan: Sådan skal 300 millioner sikre dig bedre bredbånd

Fyens Stiftstidende skriver, at menighedsrådet i Sandager Kirke har klaget over maste-planerne, fordi masten vil komme til at skæmme Sandager visuelt.

“Sandager Kirke med det markante spir er 32 meter høj. At placere en 42 meter høj gittermast lige i området vil set fra alle sider være en skændsel for Sandager By og dens Kirke, og et øjebæ,” lyder det blandt andet fra kirkeværge Jørgen Bang i klagen ifølge Fyens Stiftstidende. 

Der argumenteres i klagen blandt andet for, at kirken har været en del af Sandager i 1000 år og er vartegnet i byen.

“Og så vil man se en konkurrent til vartegnet, der er 10 meter højere end kirken. Det vil vi ikke være med til,” lyder det videre.

Mens maste-sagen fra Sandager, der i øvrigt har et par hundrede indbyggere, naturligvis er en lokal diskussion, er det også et eksempel på et lidt bredere problemstilling i vores samfund.

For selvom menighedsrådet i Sandager skam har foreslået en anden placering af masten, så lyder det også i klagen, at eventuelle strålinger gør beboerne utrygge, skriver Fyens Stiftstidende.

Deltag gerne i debatten herunder: Hvordan vil du have det med en mobilmast i baghaven?

Læs også:

4G-samtaler i Danmark: Her er teleselskabernes tidsplaner for VoLTE

Her er regeringens nye bredbåndsplan: Sådan skal 300 millioner sikre dig bedre bredbånd

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>