Microsoft i gang med test af gør-det-selv-apps til virksomheder: Så nemt bliver det at skrue apps sammen selv

Barcelona: Med et nyt cloudbaseret byggesæt åbner Microsoft nu for, at virksomheder selv kan skrue deres egne apps sammen.

Den nye service er en del af Microsoft forsøg på at booste udviklingen af business apps, som længe har haltet efter de eksisterende forbrugerbaserede app-universer.

Det nye værktøj, som markedsføres under navnet “Power Apps” er netop blevet frigivet i en prøveversion. Ambitionen er at gøre det nemt for både udviklere og almindelige it-brugere at udveksle data både intern og eksternt.

Power Apps er netop udsendt i en preview-version, hvor digitale selvbyggere på tværs af devices får adgang til en række skabeloner som kan bruges til eksempelvis produktpræsentationer baseret på eksisterende – for eksempel fra Sharepoint.

Det nye app-byggesæt blev mandag i denne uge demonstreret ved Microsofts kundekonference Convergence i Barcelona. Det fremgik af demonstrationen, at Power Apps er bygget på en backend fra Azure-platformen.

Kan også snakke med Android og iOS
De selvbyggede løsninger kan ifølge Microsoft køre på Windows-platformen såvel som på Android og Apples iOS. Og den nye type gør-det-selv-apps kan også deles med andre brugere på samme måde som almindelige filer.

“Med Power Apps vil virksomheder på meget kort tid kunne bygge nye apps, der kan understøtte deres forretning på mobile platforme,” lød det fra Microsofts globale marketingchef Chris Caposella ved demonstrationen.

Power Apps er desuden integreret med andre af Microsofts cloud-software som eksempelvis Office 365.

Den nuværende preview-version er gratis, men det blev ikke oplyst, om Microsoft vil kræve betaling for at bruge den endelige version, som forventes klar til foråret.

Læs også:

Disse ting er de hotteste inden for app-udvikling lige nu

Skal du være rig? Så glem alt om at udvikle apps

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>