Nu kan du logge ind på Mobile Pay med dit fingeraftryk

Danske Bank har stor succes med selskabets Mobile Pay-app, som i stigende grad erstatter kolde kontanter, når der skal betales.

Og nu bliver der lagt endnu et lag sikkerhed – og bekvemmelighed – ind i appen, der groft regnet benyttes af 2,5 millioner danskere, som på årsbasis sender 18 milliarder kroner til og fra hinanden.

Fra i dag får du mulighed for at tilknytte dit fingeraftryk igennem TouchID på en iPhone 5S eller nyere, hvilket betyder, at du vil kunne låse op for Mobile Pay uden at skrive pinkode.

Selvo m det at skrive fire cifre på en telefon lyder som en overkommelig opgave, er fingerskannere en god form for sikkerhed.

Det skyldes, at potentielle kriminelle ikke kan se dig over skulderen og aflure din pinkode.

Ventede på en sikker løsning
Flere og flere smartphones på begge sider af muren mellem iOS og Android bliver i dag udstyret med fingerskannere.

I første omgang vil det dog kun være iOS-brugere, som vil kunne åbne Mobile Pay med fingerspidsen. Danske Bank er i færd med at kigge på en løsning til Android.

Danske Bank er den første bank i Danmark og i Norden, som tilbyder dette, og udviklingsafdelingen har ventet på, at Apple leverede en sikker nok løsning. Dette skete i iOS 9, mener Danske Bank.

“Touch ID-login er endnu et skridt frem mod at skabe nemmere og mere intuitive løsninger for vores kunder og brugere. Vi har en ambition om at være i førertrøjen på det digitale område, fordi vi tror, at det bliver stadig vigtigere for kundeoplevelsen,” siger Jesper Nielsen, chef for forretningsudvikling hos Danske Bank, i en pressemeddelelse.

Er du kunde hos Danske Bank vil du også låse op for Danske Banks Mobilbank med fingeren. Skulle det ske, at skanningen ikke virker, så skal du bruge den fire-cifrede kode.

Læs også: 
Nu kommer Apple Pay: Derfor får Apple-løsningen det svært

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>