Sag om manglende it-udbud i Rigspolitiet lander på justitsminister Søren Pinds bord

Sagen om Rigspolitiets 19 år lange lovbrud skal nu forbi justitsminister Søren Pind (V).

Alternativets retsordfører Josephine Fock har på baggrund af Computerworlds afsløringer taget sagen op og stiller nu  skriftlige spørgsmål til justitsministeren.

Sagen indtil nu
Sagen tog sin begyndelse, da Computerworld 1. december afslørede, at Rigspolitiet i 19 år har fornyet en række millionkotrakter med CSC uden de lovpligtige udbudsrunder, som skal sikre den bedst mulige pris.

I næsten 20 år har ingen andre altså haft mulighed for at byde på opgaven. Og det er ulovligt, mener flere eksperter.

Det kan du læse mere om her: Eksperter om Rigspolitiets CSC-kontrakter: Det er et klart brud på loven..

Men Rigspolitiet har ikke lyst til at tage stilling til den vurdering.

I et interview med Computerworld ville konstitueret direktør i Rigspolitiets Koncern IT, John Vestergaard, ikke forholde sig til lovligheden af forløbet.

“Vi forholder os ikke til, hvad andre siger om den sagen,” lød det den gang i interviewet: Rigspolitiets it-chef under pres i udbudssag: Her er hans svar på 19 års lovbrud.

Men det kan John Vestergaard og resten af Rigspolitiet snart blive nødt til.

Tal med dem, der ikke vil tale
Computerworld har per mail bedt samtlige retsordførere og justitsministeren om at forholde sig til sagen.

I mailen redegjorde Computerworld for sagen og Rigspolitiets manglende vilje til at forholde sig til lovligheden af det 19 år lange forløb.

Justitsministeren lod en af justitsministeriets pressefolk sende følgende svar:

“Justitsministeren har ingen kommentarer til din historie. Vi henviser til Rigspolitiet, som vi kan forstå, at du allerede har talt med.”

Men på trods af denne undvigelsesmanøvre skal justitsminister Søren Pind nu alligevel svare på spørgsmål om forløbet, efter at Alternativets retsordfører Josephine Fock har stillet et skriftligt spørgsmål om sagen:

Vil ministeren redegøre for, hvordan ministeren forholder sig til sagen om, at Rigspolitiet ifølge Computerworld i strid med udbudslovens regler har fornyet en række kontrakter om drift af it-systemer med CSC uden udbudsrunder siden 1996, jf. artiklen “Rigspolitiet har ikke sendt CSC-opgaver i udbud i årevis: System-dokumentation mangler på 19. år” fra 1. december 2015?

Herunder hvorvidt ministeren mener, at forløbet beskrevet i artiklen overholder gældende lov, og hvorvidt ministeren mener, at det er tilfredsstillende, at Rigspolitiet ikke har svaret på, hvordan det kan være lovligt at ignorere udbudsreglerne i 19 år?

Justitsminister Søren Pind har nu fire uger til at besvare spørgsmålet. Computerworld følger selvfølgelig op på sagen.

Få overblikket over sagen her: Overblik: CSC har fået forlænget store offentlige it-ordrer i 19 år uden lovpligtige udbud

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>