Samsung betaler 3,8 milliarder kroner i erstatning til Apple

Samsung går med til at betale 3,8 milliarder dollar – 548 millioner dollar – i erstatning til Apple for krænkelse af et af Apples patenter.

Dermed bliver der sat et foreløbigt punktum i erstatningssagen, som de to kombattanter har været involveret i i flere år.

Sagen tog sin begyndelse i 2011, da Apple sagsøgte Samsung med beskyldninger om, at Samsung i selskabets smartphones anvendte adskillige teknologier, som Apple har patent på – heriblandt det overordnede look og den generelle indpakning af produkterne.

Du kan læse mere om de pågældende patenter her: Her er de seks Apple-patenter som Samsung har brudt

Apple vandt sagen i District Court på hjemmebanen i Californien, der dømte Samsung til at betale 930 millioner dollar i erstatning – 6,5 milliarder kroner.

Samsung appellerede dommen, og appel-domstolen – Court of Appeals for the Federal Circuit – gav Samsung delvist medhold og reducerede beløbet, som Samsung skulle betale til Apple, til 548 millioner dollar.

En tredje retssag skal i 2016 dog afgøre, om Samsung skal betale det resterende af det første beløb.

Samsung har modsat sig det hele, og selskabet har blandt andet argumenteret med, at erstatningens størrelse er udregnet efter Samsungs fulde fortjeneste på de pågældende smartphones, selv om krænkelserne kun dækker mindre features i telefonerne.

Samsung har derfor krævet en såkaldt full-bench hearing for at få kastet lys over erstatningsniveauets størrelse. Det har domstolen afvist.

Sagen er derfor ikke slut endnu, lyder det fra Samsung.

Selskabet bedyrer, at det vil betale de 3,8 milliarder kroner til Apple senest 10 dage efter, at selskabet har modtaget en faktura.

Samtidig vil Samsung dog i lyset af de uklare punkter om erstatningsstørrelse forbeholde sig ret til at kræve en del af pengene tilbageleveret, hvis sagen ‘udvikler sig yderligere,’ som det hedder.

Samsung har således bedt de amerikanske patentmyndigheder kigge på sagen igen.

Læs også:

Samsung skal betale Apple kæmpe-erstatning for massive krænkelser

Her er de seks Apple-patenter som Samsung har brudt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>