Se listen: Her er de mest innovative it-virksomheder i hele verden

It-branchen er usædvanligt godt repræsenteret, når man måler innovations-niveauet i virksomheder generelt.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Boston Consulting Group over de mest innovative virksomheder i verden.

Her finder man ikke bare en lang række it-selskaber i feltet, for listen toppes skam også af to selskaber fra vores branche, nemlig Apple og Google.

Boston Consulting Group skriver i analysen, at innovation bliver stadig vigtigere for virksomheder.

Da man foretog den samme undersøgelse for 10 år siden, var det 66 procent af erhvervslederne, der mente, at innovation mindst var en top tre prioritering – det er nu steget til 79 procent af respondenterne, det højeste niveau hidtil.

Dette muliggør innovation
Der er især fire områder, der er afgørende for innovationen, mener erhvervslederne: hastighed, veldrevne (og lean) R&D-processer, brugen af teknologiske platforme og en systematisk udforskning af markederne.

Ifølge Boston Consulting Group er det netop disse kompetencer og fremgangsmåder, der er kendetegnende for selskaberne på innovations-listen.

Det er bestemt ikke kun it-selskaberne, der har evnen til innovation. Også mange andre typer virksomheder er med på vognen – men så er det stadig ofte it og teknologi, der er udgangspunktet for innovationen.

Annonce:


De 10 bedste
Top 10-listen over de mest innovative virksomheder ser således ud:

Apple
Google
Tesla Motors
Microsoft
Samsung Group
Toyota
BMW
Gilead Sciences
Amazon
Daimler

Innovations-listen fra Boston Consulting Group indeholder ialt 50 selskaber – heriblandt finder man også virksomheder som IBM, Yahoo, Netflix, HP, Facebook, Cisco, Hitachi, Huawei, Lenovo og Salesforce.

CIO’erne og innovationen
Innovation er ikke bare i centrum hos de nævnte selskaber.

Også lokalt her i Danmark er der i stigende grad fokus på mulighederne med og nødvendigheden af en mere innovativ produkt- og forretningsudvikling.

Her spiller it-organisationen en helt central rolle. Vi har tidligere bragt artikler med Danmarks fem bedste CIO’er, hvor de fortæller om deres egen tilgang til innovation – få overblikket her.

Læs også:

Mød Danmarks fem bedste CIO’er: Når innovationen er brændstoffet

Danske virksomheder holder igen med it: It-løsningerne er alt for dyre

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>