Danske Counter Strike-stjerner åbner eget firma: Får fremover løn på mere end 100.000 kroner om måneden

Astralis består af:

Rene ‘cajunb’ Borg
Finn ‘karrigan’ Andersen
Nicolaj ‘devve’ Reedtz
Peter ‘dupreeh’ Rasmussen
Andreas ‘Xyp9x’ Højsleth
Danny ‘zonic’ Sørensen, træner

Mange kender sikkert computerspillet Counter Strike som en sjov tidsrøver men for en udvalgt skare, er det også en forretning og et arbejde.

En håndfuld Counter Strike-spillere, der tilhører den sidste gruppe, har netop annonceret, at de etablerer deres egen virksomhed med penge fra iværksætterikonet Tommy Ahlers i ryggen.

“Vi har arbejdet hårdt på at skaffe finansiering til at bygge et Counter Strike-hold i verdensklasse. Det handler ikke kun om konkurrenceudbetalinger, men om at skabe et miljø uden usikkerhed om, at lønnen kommer ind på kontoen og andre utrygheder, der kan påvirke præstationerne,” fortæller Frederik Byskov, der står for den daglige drift af virksomheden og medstifter i firmaet, der i alt har seks ansatte ud over spillerne.

“Jeg har beskæftiget mig med e-sport i 10 år. De første ni har været næsten uden betaling, men nu er det blevet mit hovederhverv.”

De fem spillere har tidligere deltaget i konkurrencer på holdet Team SoloMid, og de har skrabet omkring tre millioner sammen i præmiepenge sidste år, så det er en ganske udmærket forretning at være e-sportsmand i den tunge ende.

Men nu skaber de så et helt nyt hold, der er blevet døbt Astralis, som de også selv bliver medejere af.

“Spillerne er en integreret del af et hold, og som konsekvens af det er alle blevet aktieejere i selskabet. Sidste år tjente hver spiller cirka 100.000 kroner om måneden. Det beløb bliver større nu.”

E-sport som erhverv
Ved at bygge holdet op på denne måde forsøger virksomheden, at placere sig endnu mere markant på e-sportsscenen, der er blevet en gigantisk forretning.

Holdet, der netop har afsluttet den første turnering, DreamHack i Leipzig, er allerede blevet eksponeret for mere end 2 millioner fans.

“Det er en del af forretningsplanen, at pengene også skal komme fra sponsorater og fra merchandise. Både i form af eksempelvis trøjer, men også in-game køb via eksempelvis spiltjenesten Steam,” fortæller han.

I lande som Sydkorea har computerspil samme betydning, som eksempelvis fodbold har i Danmark. I 2017 forventes det estimerede antal faste seere på verdensplan at nå 145 millioner.

Læs også: 18-årig dansker vinder 100.000 kroner i World of Warcraft-verdensmesterskabet



Der er store penge i e-sport.

It-millionær åbner også kassen
Det er den danske it-millionær Tommy Ahlers, som er kendt for Zyb og Podio, og kapitalfonden Sunstone Capital, der har investeret millioner i selskabet Astralis ApS.

Jakob Lund Kristensen, der også er storaktionær og en af stifterne, fortæller i et interview med TV2, at han regner med en omsætning i Astralis på mellem 15 og 20 millioner kroner allerede i år.

Som udgangspunkt vil klubben satse på Counter-Strike, men der er planer om at udvide forretningen med andre spil.

“Med denne investering kan vi opnå status som en international aktør, og det er lige præcis, hvad vi har tænkt os at blive.”

Læs også
Massiv svindel med e-sport

Sidney Lee tæver spil-interesserede i Tivoli

ZYB-millionær i nyt it-håb: Facebook til firmaer

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>