Dropbox i ny garanti til bekymrede kunder: Vi kan godt gemme jeres data på europæiske servere – hvis I altså selv beder om det



Thomas Hansen, global salgsdirektør i Dropbox.

Dropbox er nu klar med en garanti for, at virksomheders data bliver lagret på europæiske servere.

Den nye service er gratis, men er indtil videre forbeholdt erhvervskunder, som på den måde får sikkerhed for at deres data bliver på europæisk jord.

“I tredje kvartal af 2016 vil vi gøre det muligt for vores virksomhedskunder at få deres data hostet i en europæisk infrastruktur. Det vil ske i samarbejde med Amazon Web Services, som står for at drive det fra datacentre i Tyskland,” siger Dropbox’ globale salgschef – danskeren Thomas Hansen – til Computerworld.

“Vores kunder her i Europa har i et stykke tid sagt, at de ønskede en mulighed for at få deres data hostet på europæiske lokationer. Det ønske imødekommer vi nu,” siger han, og understreger, at kunderne selv aktivt skal bede om at komme ind under den nye datagaranti.

Han spår, at garantien for europæisk datalagring især vil være populær hos offentlige kunder og indenfor sektorer som sundhed, i finansielle virksomheder og advokatfirmaer.

Kunder er optaget af datasikkerhed
Efter afsløringen af den amerikanske efterretningstjeneste NSA’s omfattende overvågning af nettet er mange virksomheder blevet ekstremt optaget af at sikre sig mod at uvedkommende øjne kigger i deres data.

Og interessen er ikke blevet mindre efter, at EU-Domstolen i oktober i fjor underkendte den såkaldte Safe Harbor-aftalen mellem EU og USA.

EU og USA er i øjeblikket tæt på at indgå en såkaldt “Privacy Shield”-aftale, som skal erstatte Safe Harbor.

Thomas Hansen afviser dog, at usikkerheden om hvor og hvordan data gemmes er årsagen til, at Dropbox vil garantere europæisk lagring af europæiske data.

Annonce:


“Det handler om at give kunderne et valg, og det er, hvad vi nu tilbyder med muligheden for at vælge, at data bliver hostet enten i Tyskland eller gennem vores amerikanske infrastruktur,” siger han.

Ifølge Dropbox egne tal har tjenesten i dag mere end 400 millioner brugere på verdensplan, og tallet stiger med mere end 10 millioner brugere per måned.

Tre ud af fire brugere befinder sig uden for USA, og heraf er et stort antal i Europa. Ifølge Thomas Hansen har mere end 50 procent af de danske internetbrugere i dag en Dropbox-konto.

Læs også:

Hvad betyder den nye persondata-forordning for din virksomhed? Her er overblikket

Microsoft vil bygge NSA-sikre datacentre i Europa: Kunderne betaler

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>