Ny Raspberry Pi 3 er 10 gange hurtigere end den første Pi

SoC: Broadcom BCM2837

CPU: 1.2 GHZ quad-core ARM Cortex A53

GPU: Broadcom VideoCore IV @ 400 MHz

Hukommelse: 1 GB LPDDR2-900 SDRAM

USB ports: 4

Network: 10/100 MBPS Ethernet, 802.11n Wireless LAN, Bluetooth 4.0

Raspberry Pi Foundation har lanceret en ny version af den  populære micro-computer, Raspberry Pi.

Den nye Raspberry Pi 3 ligner i høj grad den gamle Raspberry Pi 2-model, som udkom for præcist et år siden: Samme størrelse, samme porte og samme uanede muligheder af brugsscenarier.

Forskellen er dog til at føle på, for Pi 3 har fået monteret en 64-bit quadcore ARM-processor (1,2 GHz), som ifølge Raspberry Pi Foundation er 50 procent hurtigere end den foregående model, Raspberry Pi 2.

Ligeledes er Raspberry Pi 3 også blevet udstyret med indbygget Wi-FI og Bluetooth, så du ikke længere behøver at tilslutte ekstra adaptere for at komme på internettet eller tilslutte et tastatur.

Koster stadig samme lave pris
Den nye model koster stadig kun 35 dollar – i Danmark omkring de 280 kroner – og har et større strømforbrug end tidligere modeller på grund af den kraftigere processor.

Vær bevidst om dette, hvis dit Raspberry Pi-projekt skal være så strømbesparende som muligt.

Men den nye processor åbner også for nye muligheder.

Over otte millioner Raspberry Pi’s er blevet solgt på verdensplan, og de fleste bruges som hjerner i ‘gør det selv-IoT-projekter’, i undervisning eller til prototype-udvikling.

Med den nye processor kan du i princippet opsætte Raspberry Pi 3 som et reelt alternativ til en stationær computer til folk, som ikke har de store hardwarekrav.

Læs også: Ny ekstremt billig computer klar: Raspberry Pi Zero koster blot 35 kroner – og den fungerer

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>